Nieuws
door TechniShow Magazine

30 HvA-studenten redesignen producten voor bedrijfsleven

18 december 2019

30 HvA-studenten van de opleiding Engineering zoeken voor hun afstudeerrichting Industrial Design Engineering bedrijven voor wie ze producten mogen redesignen en kunnen opschalen voor massaproductie. In twintig weken ontwikkelen ze een geïntegreerd ontwerp, inclusief detail engineering. Na tien succesvolle projecten in de afgelopen jaren is het ook dit jaar weer mogelijk voor bedrijven om in te schrijven.

De studenten onderzoeken welke (metaal- en kunststof-) productietechniek het beste past bij een product en kijken met de technische eisen van de 'klant' naar optimalisatie in functionaliteit, kosten en produceerbaarheid, waarbij modulariteit speciale aandacht krijgt. Ze worden hierbij gecoacht door een professioneel team van productontwikkelaars en docenten. Bedrijven die een bestaand product willen opschalen voor grotere afzetaantallen, nieuwsgierig zijn naar andere productietechnieken voor hun product, de haalbaarheid van een product willen laten onderzoeken of een nieuw productidee wil laten uitwerken, kunnen zich aanmelden. Mogelijke projecten zijn bijvoorbeeld behuizingen met kunststof delen, zoals een afstandsbesturing van een takelwagen, een behuizing voor een meetinstrument of een multifunctioneel opvouwbaar frame met kunststof delen.

"Voor bedrijven is het heel interessant om deel te nemen. Het kost een manweek investering en het levert vier manjaar aan inspanning op. En niet onbelangrijk, door deelname geef je als bedrijf studenten de gelegenheid om te werken aan echte producten", vertelt Marc Barends, Hogeschooldocent & Startup Coach bij de Hogeschool van Amsterdam.

Aanmelden voor deze unieke kans kan tot uiterlijk 10 januari 2020, o.v.v. “ilio” via M.L.Barends@hva.nl . Het project loopt van februari tot juni 2020.