Nieuws
door TechniShow Magazine

Angela Merkel bezoekt Trumpf Sachsen in Neukirch (D)

20 augustus 2018

De Duitse bondskanselier Angela Merkel en de premier van Saksen, Michael Kretschmer, bezochten 16 augustus Trumpf Sachsen in Neukirch (D). Tijdens een rondleiding door de productie van Trumpf Saksen, informeerde de kanselier zich over de productie van hightech componenten en de geschoolde arbeidssituatie in Oost-Saksen.

In 1992 richtte Trumpf de fabriek in Saksen op, sinds 1998 is meer dan 72 miljoen euro geïnvesteerd in de locatie. Het aantal werknemers is gegroeid tot momenteel ongeveer 460, waarvan er 32 stagiaires zijn.

Tijdens de discussie met ongeveer 250 aanwezige Trumpf-medewerkers zei de Duitse bondskanselier Angela Merkel: "Tegen het tekort aan geschoolde werknemers moeten politici het kader bepalen zodat bedrijven succesvol kunnen blijven werken".

Politieke kwesties speelden ook een rol in de discussie - veel vragen draaiden om het onderwijs en het gebrek aan leraren en infrastructuur in plattelandsgebieden. Premier Kretschmer benadrukte dat de deelstaat Saksen een sterke plattelandsontwikkeling bevordert. In deze context zei hij: "Het zijn de regio's die belangrijk zijn voor ons in Saksen. Daarom investeren we veel in het gebied."

Gerelateerde bedrijven

Bekijk alle leden

Gerelateerd nieuws