Nieuws
door TechniShow Magazine

AWL-Techniek groeit naar 300 medewerkers

6 januari 2016

AWL-Techniek heeft op haar productielocatie in Harderwijk haar 300e medewerker verwelkomt. De organisatie ontwikkelt volop en versterkt haar slagkracht, om zo de beoogde strategische groei te realiseren.

 

Vorig jaar is het personeelsbestand gegroeid met 25 medewerkers. Naast de productielocatie in Harderwijk, heeft AWL een vestiging in Tsjechië met 45 medewerkers, een vestiging in China met 40 medewerkers en werken er bij MechDes Engineering 55 medewerkers. AWL is van mening dat gepassioneerde medewerkers het grootste kapitaal van de organisatie zijn. Brand van ‘t Hof, algemeen directeur bij AWL, zegt hierover het volgende: “Ons doel is het om onze klanten voorop te laten lopen in een innovatieve en competitieve markt. Gemotiveerde en kundige medewerkers zijn hierbij van levensbelang”.

Zeker met het oog op de schaarste aan technisch personeel, is voor AWL de gerichte instroom van ervaren vakmensen en jonge talenten essentieel om niet alleen te groeien maar ook in de toekomst aan de klantvraag te kunnen voldoen. Een belangrijk speerpunt hierbij is de ontwikkeling van haar medewerkers. Middels training, opleiding, coaching en learning-on-the-job kunnen medewerkers zich blijven ontwikkelen in hun vak worden en geven ze meerwaarde aan AWL.

 

Inkoper

De 300e medewerker die AWL verwelkomt is Roel Borgman uit Elburg die als inkoper aan de slag zal gaan. Deze 26 jarige heeft na zijn studie Technische Bedrijfskunde ruim 5 jaar gewerkt als (jr) inkoper en is nu toe aan de volgende stap. “Bij AWL ga ik me vooral richten op de uitbesteding van werk, waarbij goede afspraken over prijs, levertijd en kwaliteit van belang zijn. Bij AWL kan ik in mijn rol als inkoper veel nieuwe kennis opdoen en mezelf blijven ontwikkelen. Roel is de 300e medewerker op contract bij AWL in Harderwijk. Daarnaast maakt AWL gebruik van een grote groep inleners en studenten. Waarmee het totaal aantal mensen wat dagelijks bij AWL in Nederland werkt over de 400 gaat.