Nieuws
door TechniShow Magazine

BBL-leerling kan thuis leren CNC-programmeren met CNC Instructie Buro

29 april 2020

Ondanks de Covid-19 crisis, wordt in de MKB-metaal zo goed als mogelijk doorgewerkt, ook met een kleinere bezetting. Echter moeten bedrijven ook aandacht schenken aan BBL-leerlingen die hun opleiding misschien niet kunnen afmaken of in het nieuwe schooljaar niet kunnen instromen. Met de Fanuc CNC Simulator Pro software draagt CNC Instructie Buro daarom een praktische oplossing aan.

Om de huidige leerwerkplekken te behouden, zouden werkgevers nu of later, aan hun BBL-leerlingen ook thuiswerk kunnen aanbieden. Hiervoor zijn meerdere mogelijkheden om mee te starten. Met e-learning en online begeleiding is dan extra ervaring op te doen, die later te pas komt in het bedrijf en het leerproces versnelt. Het CNC Instructie Buro biedt een oplossing aan om met een virtuele CNC-machine aan het werk te gaan.

Met de Fanuc CNC Simulator Pro software is het mogelijk om te leren CNC-programmeren in een zelfstudie traject, met tal van tutorials uit de praktijk. Hiermee kan reële ervaring worden opgedaan. Gebruikers werken namelijk op een virtuele CNC-draai- of freesmachine, met werkstuk opspanningen, tools en materialen. Het is mogelijk om een eigen Fanuc (ISO) programma en de bewerkingsafloop succesvol te kunnen simuleren. Zo kun je fouten opsporen en het CNC-programmeren veilig oefenen. Onlangs heeft het Graafschap College uit Doetinchem ook gekozen voor de Fanuc CNC Simulator Pro software voor klassikaal onderwijs.