TechniShow
door TechniShow Magazine

BMO Xenon biedt inzicht in totale productieproces

6 maart 2018

BMO Automation presenteert op de TechniShow de nieuwe Xenon software. Hiermee kan inzicht gegeven worden in het totale productieproces van de verspanende ondernemer. BMO deelt de stand op de TechniShow met Yaskawa, leverancier op het gebied van drives en motion control.

Xenon koppelt alle beschikbare data die binnen de verspanende fabriek aanwezig is aan elkaar. Data afkomstig uit CNC-machines wordt door de software overzichtelijk weergegeven. Hierdoor is in een oogopslag zichtbaar van welke machines de spindels draaien, hoe de gemiddelde bezetting is, of men voor- of achterloopt op de planning, welke machine het beste presteert afgezet tegen de voorcalculatie. Bijzonder aan Xenon is dat de monitoringsoftware data kan lezen uit elke besturing, ongeacht de leeftijd van de machine. Aanvullend biedt Xenon de mogelijkheid om ook de data uit het ERP-systeem te halen en te koppelen. Vervolgens kunnen aan de hand van alle actuele en historische data voorspellingen gedaan worden. Zo kan de overstap gemaakt worden van een reactief naar een predictief systeem.

De Xenon software van BMO is genomineerd voor de TechniShow Innovation Award. Tijdens de Avond van de Maakindustrie op woensdagavond 7 maart wordt de winnaar van de Award bekend gemaakt.

Gerelateerde bedrijven

Bekijk alle leden