Nieuws
door TechniShow Magazine

Boskalis gunt PMR Hydraulics de tweede order voor een innovatief systeem voor waterdichte deuren

26 november 2015

Enige tijd geleden werd PMR Hydraulics benaderd door één van haar vooraanstaande klanten met een technische uitdaging. Het schip de Ndurance is een moderne kabellegger, welke sinds 2013 deel uitmaakt van de vloot van Boskalis.

 

Deze kabellegger had behoefte aan een nieuw systeem voor de waterdichte deuren, van deurcilinder tot aan de bediening op het brugdek. Het leveren van een degelijk en betrouwbaar systeem zou echter niet de enige uitdaging blijken… Door de aanwezigheid van vele andere installaties aan boord, moest het systeem flexibel zijn in haar opstelling. Door de drukke, internationale agenda van de Ndurance, was er slechts een korte doorlooptijd voor de installatie.

PMR Hydraulics heeft deze uitdaging met beide handen aangegrepen en begon aan de ontwikkeling van een geheel nieuw en compleet concept voor waterdichte deuren. Veel conventionele systemen zijn ruimtebepalend, maar door de innovatieve oplossing van PMR Hydraulics behoort dit tot het verleden. Door het ontwerpen van een nieuwe opstelling, is de aansturing en bediening voor de waterdichte deuren nagenoeg in alle ruimten toepasbaar. PMR Hydraulics levert niet alleen de aansturing, maar kan een compleet systeem inclusief waterdichte deuren leveren tegen een competitieve prijs dat voor nieuwbouwschepen zeer interessant kan zijn. Met de totstandkoming van een betrouwbaar en flexibel turnkey systeem met dubbel-redundante energievoorziening, is het ontwerp op zijn minst geslaagd te noemen.

Na een succesvolle installatie en grondige inspectie door Lloyd’s Register Class, is het systeem goedgekeurd waarna de Ndurance weer klaar was voor de volgende klus. Inmiddels heeft PMR Hydraulics een tweede opdracht van Boskalis ontvangen voor de Ndeavor.