Nieuws
door TechniShow Magazine

CECIMO zet samenwerking onderwijs en industrie genaamd METALS op

11 januari 2016

CECIMO, de Europese vereniging van fabrikanten van machinebouwers, heeft een initiatief opgezet om het onderwijs en de industrie beter met elkaar samen te laten werken onder de naam METALS. Dit staat voor MachinE Tool ALliance for Skills.

 

METALS is een driejarig project dat valt onder het Erasmus + Sector Skills Alliance initiatief van de EU, bedoeld om het onderwijs-industrie partnerschappen op Europees niveau binnen de machinebouw te bevorderen.

Nieuwe productietechnologieën genereren van zakelijke kansen voor machinebouwers, maar de ontwikkeling van nieuwe vaardigheden wordt niet algemeen ondersteund door beroepsonderwijs en -opleiding (BOO) programma. Daarom is het vinden van een aantal arbeidskrachten met de juiste praktische vaardigheden een uitdaging voor veel machinebouwers in Europa.

In dit licht hebben CECIMO de Duitse (VDW), Italiaanse (UCIMU) en Spaanse (AFM) nationale verenigingen voor metaal een programma ontwikkeld om de relevantie van het beroepsonderwijs in de machine-industrie te verbeteren. Dit doen ze door vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, aanbieders van beroepsopleidingen en regelgevende instanties uit de drie landen bij elkaar te brengen.