Nieuws
door TechniShow Magazine

Cellro presenteert de Fixture Exchange-module op EMO Hannover 2017

16 augustus 2017

Tijdens de aanstaande EMO Hannover (18-23 september) introduceert Cellro een nieuwe module: de Fixture Exchange. Met deze uitbreiding kan een robot nu automatisch klemmen van freesmachines wisselen en opbergen.

Met de Fixture Exchange kunnen verspanende bedrijven die veel wisselende werkstukstukken produceren op een volledig nieuwe manier werken. Deze bedrijven kunnen nu zonder dat er een operator aan te pas komt verschillende series in een enkele productiecyclus combineren en zo aanzienlijk besparen op tijd en kosten.

 

Modulaire, veelzijdige automatisering

De Fixture Exchange is niet de eerste module die door Cellro is geïntroduceerd. Het bedrijf heeft jarenlange ervaring in modulaire automatisering voor de verspanende industrie. De robotcellen zijn zo vervaardigd dat ze op elk moment eenvoudig aan hardware- en softwaremodules kunnen worden aangepast. Dankzij deze hoge mate van flexibiliteit kan de eigenaar vele jaren profiteren van automatisering, ongeacht wat de toekomst gaat brengen. De Fixture Exchange is specifiek ontwikkeld om het populaire Xcelerate-automatiseringssysteem nog veelzijdiger te maken. Waar de operator bij een traditionele freesmachine de machineklemmen handmatig moet verwisselen, kan deze taak dankzij automatisering nu volledig door de Xcelerate-robot worden uitgevoerd. Rendabele automatisering wordt voor steeds meer verspanende bedrijven essentieel, zelfs voor bedrijven die voornamelijk met kleine en verschillende series werken.

 

Live demonstratie

Op stand C86 in hal 12 kunnen bezoekers tijdens de EMO de Fixture Exchange volledig werkzaam zien. De module wordt geïntegreerd in een Xcelerate X20-systeem. Daarnaast zet Cellro ook nog een Xcelerate X10 neer ter demonstratie van de algehele veelzijdigheid van het systeem voor het automatiseren van verschillende producten met freesmachines en draaibanken.

Gerelateerde bedrijven

Bekijk alle leden

Gerelateerd nieuws