Nieuws
door TechniShow Magazine

Cellro presenteert flexibele automatisering op Metavak

30 september 2019

Tijdens Metavak presenteert Cellro de  Xcelerate X20 met Collet Exchange. Xcelerate kan verschillende serie- en productgrootten beladen. Hierdoor is het systeem universeel inzetbaar, ook voor de kleinere productieseries. Diverse lades of trays en een automatische gripperwissel maken de Xcelerate een flexibele automatiseringsoplossing.

Met Xcelerate is het mogelijk om meerdere series werkstukken te beladen. Met de functies Collet- en Fixture Exchange is de gebruiker in staat om ook de opspanning in de machine te wisselen. Hierdoor kunnen verschillende productiejobs worden uitgevoerd zonder tussenkomst van een operator.

De toegevoegde waarde van Collet Exchange is dat door het wisselen van de spantang bedrijven niet meer afhankelijk zijn van bepaalde diameters werkstukken. Een langere cyclus daardoor onbemand doordraaien. Hierdoor kunnen overdag, tijdens de bemande uren, andere werkzaamheden worden uitgevoerd zoals het maken van enkelstuks of voorbereidingen treffen voor nieuwe productiejobs.

De Metavak vindt plaats van 8 t/m 10 oktober in Evenementenhal Gorinchem.

 

Gerelateerde bedrijven

Bekijk alle leden

Gerelateerd nieuws