Nieuws
door TechniShow Magazine

Ceratec wint ESEF Award Innovatieve Materiaaltoepassing

14 maart 2016

Ceratec wint de ESEF Award Innovatieve Materiaaltoepassing. Zojuist tijdens de uitreiking van de Award won het bedrijf de prijs voor hun keramisch glijlager.

 

Ceratec, met al meer dan dertig jaar ervaring met toepassingen van technische keramiek, heeft een geïntegreerd hydrodynamisch glijlager ontwikkeld van silicium carbide keramiek, voor toepassing in de machinebouw voor de procesindustrie. Dankzij de hoge hardheid van het materiaal, de hoge warmtegeleiding en het feit dat het lager binnen een gesloten systeem zelfsmerend is, levert het een aanzienlijke besparing op kosten voor onderhoud, grondstoffen en energie.

Hoewel de jury de voordelen moeilijk te kwantificeren achtte, ziet de jury het keramische glijlager van Ceratec als een geweldige oplossing, die grote besparingen op kan leveren. Ten opzichte van bestaande niet geïntegreerde glijlagers levert het compacte glijlager van Ceratec bovendien een forse ruimtebesparing op. De productpresentatie vraagt volgens de jury wel om verbetering.