Productnieuws
door TechniShow Magazine

Clamp-Rite snelspanklemmen voortaan automatisch

23 september 2016

Clamp-Rite breidt haar aanbod aan snelspanklemmen uit met een lijn pneumatische klemmen. ‘Gebruikers kunnen deze nieuwe klemmen automatisch bedienen. Door middel van één druk op de start- en stopknop sluiten of openen alle klemmen zich. De traditionele klemmen moesten nog handmatig bediend worden’, licht Fred Voogel, general manager bij Clamp-Rite, de ontwikkeling toe.

 

In Nederland is lasrobotspecialist RobWelding dealer van de Clamp-Rite-klemmen. Haar directeur Karel van Vlastuin is verguld met deze noviteit. “In de productie spelen improductieve tijden een bepalende rol. Deze tijden willen producenten het liefst zo kort mogelijk houden. Dit kon en kan al met de snelspanklemmen, maar tot dusver moesten deze nog met de hand bediend worden, wat ook tijd kost.”

De snelspanklemmen van Clamp-Rite zijn ook geschikt voor het positioneren van producten. Daarnaast staat de grote openingshoek het ongehinderd inleggen en uitnemen van producten toe. Sinds eind 2014 zijn de klemmen ook in een rvs-uitvoering leverbaar.