Nieuws
door TechniShow Magazine

De nieuwste editie van TechniShow Magazine leest u nu ook online

15 september 2017

Recent is een nieuwe uitgave van TechniShow Magazine uitgekomen. Het nieuwe magazine is nu gratis online te lezen. Het nummer staat in het teken van vision en meettechniek, de EMO in Hannover en 3D-printing. Daarnaast wordt in een uitgebreid artikel uitgelegd wat de mogelijkheden en voordelen zijn van blockchain voor de maakindustrie. 

Met de toename van industrie 4.0 en daarmee de verdere digitalisering van de productietechnologie, verandert de sector aanzienlijk. Ook blockchain doet zijn intrede. Voor nu nog een technologie die is voorbehouden aan de bancaire sector, maar binnenkort onmisbaar in de moderne fabriek. In de productie-industrie zal blockchain een belangrijke rol gaan spelen bij het delen van data met externe partijen. (lees meer)

 

Vision en meettechniek

Meetsystemen gebaseerd op contactloze technieken eisen steeds vaker hun rol op in het meetproces. Door industriele automatisering verplaatst het meetproces zich meer en meer naar het productieproces voor een directe kwaliteitscontrole. Erwin Andes, directeur van Hexagon Benelux: "Contactloze meetsystemen kunnen de inspectietijd aanzienlijk verkorten en tegelijkertijd kunnen fabrikanten producten vanaf de eerste serie zonder afkeur produceren." (lees meer)

 

3D-printen: "De up-front investering is een uitdaging

In Nederland wordt ondanks de grote interesse in additive manufacturing (AM) het industrieel 3D-printen nog maar mondjesmaat toegepast. Toch is een aantal pioniers erin geslaagd om puur met AM succesvol te ondernemen. In een artikel in TechniShow nummer 4 delen Xilloc uit Geleen en Maakmij uit Zaltbommel hun ervaringen met 3D-printen. (lees meer)

 

EMO

Met de EMO in aantocht kan informatie over deze internationale beurs natuurlijk niet ontbreken. In diverse artikelen wordt informatie verteld over wat we kunnen gaan zien op de EMO.

Lees alle artikelen in de online editie van TechniShow Magazine.