Nieuws
door TechniShow Magazine

Dormac levert grote FAT teach-in draaimachine aan Koninklijke Marine

10 december 2015

Machineleverancier Dormac CNC Solutions heeft een FAT teach-in draaimachine met een draailengte van 8 meter geleverd aan de reparatie- en onderhoudswerkplaats van de Koninklijke Marine in Den Helder. De Koninklijke Marine gaat de machine inzetten voor onderhoud en reparatie van ondermeer schroefassen van schepen. De nieuwe Fat teach-in machine vervangt bij de Koninklijke Marine 2 conventionele machines.

 

Dormac heeft ook nog steeds een reputatie hoog te houden wanneer het gaat om teach-in draaien. In de jaren ‘90 gaf de machineleverancier uit De Goorn met de teach-in machines een boost aan het gebruik van conventionele machines met simpele besturingsmogelijkheden in de Nederlandse metaalindustrie. De teach-in draaimachines maakten het repeterende draaiwerk makkelijker en er werden minder fouten gemaakt. Sinds een aantal jaar levert Dormac de teach-in draaimachines van FAT-Haco. “De vraag naar machines voor het draaien van lange en zware werkstukken in enkelstuks of kleine aantallen is nog steeds actueel. Veel reparatie- en scheepsbouwbedrijven zijn beter af met het zeer stabiele vlakbed concept van FAT dan met een duurdere schuinbed CNC draaimachine. Zeker in combinatie met de gebruiksvriendelijke programmeermogelijkheden die de Siemens besturing met Shopturn teach-in software biedt, zegt verkoopdirecteur Joost Verschure van Dormac.

 

Draailengte

De FAT-Haco TUR 1350 MN voor de Koninklijke Marine heeft een draailengte van 8 meter, een draaidiameter van 1350 mm, een doorlaat van 220 mm en is voorzien van een onafhankelijke 4-klauwplaat. Deze machine is uitgerust met een Siemens CNC-besturing, Sinumerik 840 D SL. De beitel staat bij deze machines aan de voorzijde, wat ze geschikt maakt voor specialistisch werk. Een machine van dit formaat staat maar zelden in de showroom van een Nederlandse machineleverancier, maar kon voor ingebruikstelling bij de Koninklijke Marine eerst nog tijdens het afgelopen open huis worden gedemonstreerd.

De FAT-Haco TUR 1350 MN heeft een draailengte van 8 meter, een draaidiameter van 1350 mm, een doorlaat van 220 mm en is voorzien van een onafhankelijke 4-klauwplaat

 

Gerelateerde bedrijven

Bekijk alle leden

Gerelateerd nieuws