Productnieuws
door TechniShow Magazine

Dormer Pramet introduceert hardmetaalsoorten voor lastige materialen

6 maart 2019

Dormer Pramet introduceert diverse hoogproductieve hardmetaalsoorten voor precisie draadsnijden en freesbewerkingen in harde materialen. De nieuwe hardmetaalsoorten voor frezen - M4303 en M4310 - staan garant voor standtijd en betrouwbaarheid bij semi-nabewerken en nabewerken.

Elke hardmetaalsoort is ontwikkeld met het oog op bewerkingen op hoge snelheid bij stempels en matrijzen en biedt consistente slijtage-eigenschappen en een langere standtijd. Een ultradunne PVD-coating vergroot de taaiheid van de snijkant. Het substraat draagt bij aan een uiterst harde en taaie snijkant ter voorkoming van scheurvorming door versplintering.

 

Slijtvast en taai

De M4303 hardmetaalsoort, vervangt de eerdere hardmetaalsoort 7205 en biedt een hoge slijtvastheid. De soort is ontwikkeld voor gietijzer en gehard staal boven de 55HRC, maar kan ook worden gebruikt voor bewerkingen in staal en non-ferrometalen.

De M4310 neemt het stokje van de hardmetaalsoort 7215 over en biedt een optimaal evenwicht tussen taaiheid en slijtvastheid bij bewerkingen in gehard staal en gietijzer. De hardmetaalsoort kan ook worden gebruikt voor bewerkingen in roestvast staal, staal en non-ferrometalen.

 

Draadsnijden

Dormer Pramet introduceert daarnaast een slijtvaste hardmetaalsoort voor draadsnijden. De nieuwe T8010 leent zich bij uitstek voor precisiedraadsnijden in staal, roestvast staal, gietijzer en superlegeringen. Deze soort breidt de mogelijkheden van het Pramet-assortiment voor dit toepassingsgebied verder uit naast de universele hardmetaalsoort T8030. T8010 biedt een hoge slijtvastheid, proceszekerheid en verbeterde weerstand tegen plastische deformatie. Dit resulteert in een stabiele snijkant en maakt het mogelijk om op hogere snelheden te werken. De goudkleurige afwerking van de wisselplaat zorgt voor eenvoudige slijtage-indicatie. Het harde substraat en de PVD-coating zijn geoptimaliseerd voor het tegengaan van inwendige restspanning ten behoeve van een langere standtijd.

Gerelateerde bedrijven

Bekijk alle leden

Gerelateerd nieuws