Nieuws
door TechniShow Magazine

DTC Oost-Nederland gaat digitale veiligheid van maakindustrie vergroten

11 juni 2018

Novel-T start in samenwerking met partners het Digital Trust Centre (DTC) Oost-Nederland. Dit nieuwe centrum gaat zich specifiek richten op het vergroten van de digitale veiligheid van de maakindustrie in Oost-Nederland.

DTC Oost-Nederland heeft als doel de maakindustrie in de provincies Overijssel en Gelderland digitaal weerbaar te maken. Dit wil het centrum doen door betrouwbare en onafhankelijke informatie te geven over digitale kwetsbaarheden, concreet advies te leveren over de aanpak van kwetsbaarheden, samenwerking en kennisdeling tussen bedrijven te stimuleren en concrete beveiligingsdiensten aan te bieden aan bedrijven.

Al langer is het nationale Digital Trust Centre (DTC), onderdeel van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, actief. Ook dit centrum heeft als doel Nederlandse bedrijven te helpen hun digitale veiligheid te vergroten door hen te adviseren en informatie te leveren over kwetsbaarheden. Daarnaast stimuleert het ministerie van EZ&K met een subsidieregeling regionale initiatieven om de digitale weerbaarheid van het bedrijfsleven te vergroten. Novel-T maakt gebruik van deze regeling voor de oprichting van DTC Oost-Nederland. DTC Oost-Nederland wil korte lijnen gaan onderhouden met zowel de overheid als het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC). Ook wordt samenwerking met het nationale DTC en zoekt het centrum de samenwerking met zoveel mogelijk partners, zowel binnen als buiten de regio.