Nieuws
door TechniShow Magazine

Duitse verspaners klaar voor CNC-automatisering.

15 augustus 2017

Enkele weken terug organiseerde Hommel – de vertegenwoordiger van Okuma-machines in Duitsland – voor de derde keer een evenement in samenwerking met RoboJob. Na afloop bleek dat de Duitse verspaners meer dan ooit klaar zijn voor CNC- automatisering.

Al meer dan 40 jaar is Hommel CNC-Technik de exclusieve verdeler van Okuma CNC-machines in Duitsland. Sinds een jaar heeft Hommel ook de Turn- en Mill-Assist Series van RoboJob toegevoegd aan haar portfolio. De machineverdeler met vestigingen in Keulen en Possendorf zet daarmee in op CNC-automatisering, en koos RoboJob als haar partner. Samen organiseerden beide CNC-experten in juli een workshop met als thema ‘Automatiseringsprofessional op 5 uur tijd’. De dertig aanwezige verspaners kregen er op een halve dag tijd nieuwe inzichten in de redenen en voordelen van CNC-automatisering. Daarnaast kon men meteen in de praktijk ontdekken hoe eenvoudig het is om kleine en middelgrote series te automatiseren.

 

In de praktijk

Aan de hand van praktijkdemonstraties aan de Turn-Assist 250 en een Mill-Assist Essential werden zowel draai- als freesstukken ingesteld en werd er omgesteld naar compleet andere producten. De korte insteltijden en het hoge gebruiksgemak bleken de grote troeven van beide RoboJob- systemen. Uit een onderzoek van Hommel CNC-Technik is ondertussen gebleken dat de Duitse verspaners meer dan ooit klaar zijn voor CNC-automatisering. Nog voor het einde van de workshop werd er zelfs een bestelling genoteerd: het is al de vijfde bestelling van een RoboJob-systeem die Hommel mag noteren op één jaar tijd.

Gerelateerde bedrijven

Bekijk alle leden

Gerelateerd nieuws