TechniShow
door TechniShow Magazine

Dymato toont acht machines tijdens TechniShow

11 maart 2016

Dymato, vooraanstaand leverancier van metaalbewerkingsmachines, pakt uit tijdens de Techni- Show. Het Veenendaalse bedrijf toont maar liefs acht machines. Opvallend is dat er zelfs twee wereldpremière bij zijn: de nieuwe Röders RXP501 en de Hyundai-Wia XF600/5A.

 

De nieuwe Röders RXP501 is een compact bewerkingscentrum met krachtige HSK A63 spindel of alternatief ultra precisie spindel. Het werkstukgewicht gaat tot 400 kg. De afstand tussen spindelneus en tafel is 500 mm en hij is geschikt voor zowel gehard staal als grafiet. De verplaatsingen zijn X 580 mm x Y 500 mm x Z 300 mm. De nieuwste technologie, zoals RaceCut is beschikbaar. De XF600/5A is ook een wereldpremière, een machine voor het topsegment, die door een Duits team van ingenieurs in het nieuwe technisch centrum in Raunheim, is ontwikkeld.

Het hoofd van de ontwikkeling, dhr. Dennis Korff, zal de gehele beurs op de stand zijn om interviews te geven en klanten de bijzonderheden van de machine te vertellen. Ook zal er een Mitsubishi Electric EA-12S zinkvonkmachine staan. Deze compacte machine heeft een vloerprint van ongeveer 5 m² en een bereik X/Y/Z van 400/300/300 mm. De standaarduitrusting bestaat uit een brandblusunit, automatisch centraal smering en een compressor- koeler. En indien nodig is een 20-voudige electrodenwisselaar mogelijk. De Mitsubishi heeft een automatische afzinkbare werkbak, die wanneer nodig traploos te programmeren is in stappen van 25 mm. Daarnaast is er een zogenoemde fuzzy Logic Pro/Plus Control.

 

Gerelateerde bedrijven

Bekijk alle leden

Gerelateerd nieuws