Productnieuws
door TechniShow Magazine

Eenvoudige kalibratie van sensoren voor industriële process control

6 september 2016

Reksensoren die - gemonteerd op machinedelen - indirect de uitgeoefende kracht meten, moeten in gemonteerde toestand worden gekalibreerd. Dat proces kan nu snel en gemakkelijk uitgevoerd worden met behulp van de nieuwe Adjustment Assistant voor het PMX industriële meetversterkersysteem van HBM.

Een nauwkeurige kalibratie van gemeten waarden als rek of kracht is van essentieel belang in de industriële process control. Als sensoren, gemonteerd op machine-onderdelen, gebruikt worden voor het indirect meten van grootheden, moeten ze na de installatie samen met het complete systeem gekalibreerd worden. Dat proces kan met de Adjustment Assistant voor het PMX meetversterkersysteem sneller en nauwkeuriger uitgevoerd worden. De Adjustment Assistant loodst de gebruiker stap voor stap door het proces.

De PMX Adjustment Assistant heeft een intuïtieve bediening en is naadloos in de gebruiksvriendelijke PMX-webserver geïntegreerd. De webserver geeft niet alleen de meetdata in de browser weer zoals dat eerder ook gebeurde, maar kan nu ook gebruikt worden om de kalibratie van de sensoren eenvoudig te beheren, zelfs tot vier sensoren tegelijkertijd.

Voor het kalibratieproces wordt een referentiesensor gebruikt. Het meetsignaal van de sensor wordt opgenomen via een externe meetketen of direct door gebruik te maken van de PMX meetversterker. Het programma verwerkt de verschillende signalen van metingen met en zonder belasting; berekent de schaal voor elke te kalibreren sensor en past haar meteen toe. De kalibratie neemt dankzij dit proces slechts enkele seconden in beslag. De parameters voor de setting worden automatisch in de PMX-logfile geregistreerd. De PMX-webserver kan gebruikt worden op alle standaard webbrowsers, zelfs op mobiele terminals.