Nieuws
door TechniShow Magazine

Eerste HTEC in het westen van Frankrijk geopend

18 december 2015

Haas Automation Europe en de Franse HFO (Haas Factory Outlet) Realmeca hebben het nieuwste HTEC (Haas Technical Education Centre) geopend in La Joliverie vlak bij Nantes. Het is het eerste HTEC-centrum in de regio Grand-Ouest van Frankrijk.

 

La Joliverie is een lyceum in Saint-Sébastien-sur-Loire, een voorstad van Nantes, waar leerlingen industriële processen aangeleerd krijgen met behulp van de nieuwste maaktechnologieën. Het machinepark van de school telt tien Haas-bewerkingsmachines. Het HTEC bevindt zich in de Pôle des Process Industriels, een nieuwbouw van 6.000 m² midden op het schoolterrein. De plechtige opening vond plaats op 13 oktober in aanwezigheid van vertegenwoordigers van Haas Automation, Realmeca en La Joliverie, evenals lokale hoogwaardigheidsbekleders en partners uit de industrie.

 

Microjoule

La Joliverie is een gerenommeerde school in het departement Loire-Atlantique en bij uitbreiding Frankrijk. De school staat immers bekend om haar deelnames aan de Shell Eco-marathon, een evenement dat middelbare scholieren en studenten uit de hele wereld uitdaagt om energiezuinige voertuigen te ontwerpen, te bouwen en te testen. De winnaars zijn de teams van wie de auto het verst komt. Het voertuig van La Joliverie, de Microjoule, is de auto met het grootste aantal overwinningen van alle auto’s die ooit hebben deelgenomen aan de Shell Eco-marathon. Bovendien heeft hij het wereldrecord gebroken voor het hoogste aantal kilometers op één liter benzine. Het huidige record van La Joliverie staat op zo’n 3.000 km.

Het succes van La Joliverie in de Shell Eco-marathon, waarvoor het samenwerkt met internationale reuzen zoals Michelin en Bosch, heeft van de school een paradepaardje gemaakt voor het Franse onderwijs. Van Franse ministers van Onderwijs tot Formule 1-rijders: de school heeft al tal van hoge gasten mogen verwelkomen. De reacties zijn altijd enthousiast. Iedereen laat zich lovend uit over de Microjoule en wil er meer over ontdekken. De auto wordt elk jaar opnieuw gebouwd en verfijnd door een team van leerlingen van de school. Om de Microjoule te bouwen, maken ze gebruik van de CNC-gestuurde Haas-machines.

“Wij zijn er trots op te kunnen samenwerken met een school als La Joliverie en we zijn trots dat ze hebben gekozen voor Haas als hun bewerkingsmachineleverancier”, zegt Jens Thing, General Manager van Haas Automation Europe. “De drive en ambitie van het schoolbestuur en de leerkrachten om leerlingen het best mogelijke onderwijs te geven zijn van een niveau dat ik nog nooit eerder heb gezien. Ze laten zien hoe onderwijs een positieve invloed kan hebben op het leven van leerlingen.”

 

Gerelateerde bedrijven

Bekijk alle leden