Productnieuws
door TechniShow Magazine

Ermak introduceert nieuwe fiberlaser en kantpers

23 september 2016

Ermaksan, fabrikant van plaatbewerkingsmachines, zal op de EuroBlech 2016 haar nieuwe economic version fiberlaser introduceren. Deze nieuwe fiberlaser wordt het nieuwe instapmodel waarmee de Turkse fabrikant haar marktaandeel ook naar de onderkant van de markt uit wil breiden. Nadere details worden tijdens de première op de beurs bekend gemaakt.

 

De fabrikant, vertegenwoordigd door Landré in Vianen, zal ook de nieuwe kantpers SMAP 3100 met de eigen besturing ER90+ introduceren. Het programma omvat inmiddels meerdere modellen voor de buigbewerking, waaronder de EVO II, PBP en de Falcon. Ermaksan toont van al deze modellen 1 type uitgevoerd met Cybelec besturing.

Voor snij- en ponsbewerkingen bouwt Ermaksan tevens een uitgebreid programma lasersnij-, plasmasnij- en ponsmachines. Tijdens de EuroBlech presenteert Ermaksan daarvan de Fibermak SM 4000. 3x1,5 voor middelgrote plaatafmetingen, de ETP-S 202
ponsmachine en de plasmasnijder EPL 260.4x2. Deze plasmasnijder is voorzien van een 3D cutting head + TrueBevel software voor het snijden van laskanten aan middel dik plaatmateriaal.

Met de gunstige arbeids- en huisvestingskosten in deze regio concurreert de fabrikant met moderne technologie tegen de gevestigde machinebouwers. Ermaksan doet dit door uitsluitend hoogwaardige hydraulische, elektronische componenten en besturingen in haar machines toe te passen, waaronder die van Cybelec en Delem op de kantpersen.