Nieuws
door TechniShow Magazine

Ermak kantpers voor Geton Roestvrijstaalindustrie

27 januari 2016

Roestvrijstaalindustrie Geton in Veldhoven heeft voor het vervaardigen van enkelstuks hoogwaardige producten in roestvast staal een Ermak Speedbend kantpers aangeschaft. De Ermak kantpers is geleverd door Landré.

 

De 220 tons Ermak Speedbend vult met een buiglengte van 4100 mm de bestaande Amada kantpers met 2,5 m buiglengte aan. Voor langere werkstukken, zoals plaatdelen voor textielprinters, zocht Geton een kantpers met een grotere buiglengte en moderne besturing.

Directeur d’Jeff van der Ven: Leverancier Landré bood met de Ermak kantpers een goed alternatief op de gevestigde namen, bovendien met een ander prijskaartje. Met de inzet van Europese componenten in de Ermak machines en de service die we van Landré gewend waren, was dat een bewuste keuze. Service is voor een klein bedrijf als het onze een belangrijke factor. Landré heeft bovendien een breed programma, heeft kennis van plaatbewerking en zit als Nederlandse organisatie dicht bij huis.”

De Speedbend kantpersen van Ermak worden standaard geleverd met 6 gestuurde assen: Y1, Y2, X, R, Z1 en Z2. DA66T Delem besturing, lasersafe vingerbeveiliging en hoge bewegingssnelheden in alle assen. Daarmee zijn de Speedbend kantpersen 2 x sneller dan reguliere kantpersen. De Speedbend kantpers van Ermak is te zien op de TechniShow, waar de fabrikant zich met een kantpers, schaar en fiberlaser in hal 7 op een eigen stand presenteert.

 

 

Gerelateerde bedrijven

Bekijk alle leden