Nieuws
door TechniShow Magazine

EuroBLECH 2018 stapt in de digitale realiteit

31 augustus 2018

EuroBLECH 2018, de 25e internationale vakbeurs voor plaatbewerkingstechnologie, vindt plaats van 23 t/m 26 oktober 2018 op het beursterrein van Hannover (D). Op dit moment nemen de exposerende bedrijven meer dan het volledige beursoppervlak van het vorige evenement in gebruik, terwijl EuroBLECH 2016 al werd afgesloten met een record netto expositieruimte van 87.800 vierkante meter. Dit jaar kunnen bezoekers het volledige spectrum van intelligente oplossingen en innovatieve machines verwachten voor de moderne productie in plaatbewerking. Digitalisering speelt daarin uiteraard een grote rol.

Om de twee jaar is EuroBLECH de beurs voor engineers, productiemanagers, kwaliteitsmanagers, inkopers, fabrikanten, technische directeurs en R&D om de nieuwste trends en machines in plaatbewerking te ontdekken. Bezoekers van de show van dit jaar kunnen het complete spectrum van intelligente oplossingen en innovatieve machines verwachten voor de moderne productie in plaatbewerking, die worden gepresenteerd in de vorm van talrijke live demonstraties op de stands van de beurs.

 

Digitale transformatie

Op dit moment speelt de digitale transformatie een grote rol in de industrie, wat een verhoogde efficiëntie en dus een hoger niveau van automatisering en voorspellend onderhoud mogelijk maakt. Deze ontwikkelingen worden weerspiegeld in het motto van dit jaar voor EuroBLECH "Stap in de digitale realiteit", omdat Industry 4.0 en de bijbehorende Smart Factory belangrijke thema's zijn geworden in de plaatbewerking. Dit is nu een belangrijk gebied geworden voor kleine en middelgrote bedrijven die van plan zijn om in de nabije toekomst in deze technologieën te investeren om een ​​concurrentievoordeel te behalen in hun markt.

"De digitale transformatie is momenteel een belangrijk onderwerp in de industrie. Dit vereist een nauwe samenwerking langs de volledige waardeketen, van productiecontrole tot onderhoud", zegt Evelyn Warwick, Exhibition Director van EuroBLECH, namens de organisator Mack Brooks Exhibitions. "De grootste uitdaging voor bedrijven in de plaatbewerkingsindustrie is om een intelligente productieomgeving te creëren die gebaseerd is op de veilige uitwisseling van gegevens en het netwerken van machines en processen. EuroBLECH 2018 biedt zijn bezoekers de mogelijkheid om oplossingen voor deze uitdagingen te vinden en contact te leggen met zakelijke partners om hen te helpen bij de integratie van deze processen, machines en systemen in hun productie", vervolgt Evelyn Warwick.

 

EuroBLECH

EuroBLECH is een van de grootste beurs voor de plaatbewerkingsindustrie wereldwijd en is de markt voor bezoekers om de nieuwste innovatieve productieoplossingen te ontdekken en te kopen. Talrijke live demonstraties op de stands van de beurs bieden bezoekers de mogelijkheid om machines en systemen te ervaren van alle gebieden van plaatbewerking. Het EuroBLECH-expositieprofiel beslaat vijftien technologiesectoren en bestrijkt daarom de gehele technologie van de plaatbewerking: plaatwerk, halffabricaten en eindproducten, handling, scheiding, vormen, flexibele plaatbewerking, buis-/profielverwerking, verbinding, lassen, additieve productie, oppervlaktebehandeling, verwerking van hybride structuren, gereedschappen, kwaliteitscontrole, CAD/CAM/CIM-systemen, fabrieks- en magazijnuitrusting en R&D.

EuroBLECH 2018 zal opnieuw worden gehouden in de hallen 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 en 27 op het beursterrein van Hannover in Duitsland. De openingstijden zijn van dinsdag 23 oktober 2018 tot vrijdag 26 oktober 2018, van 09:00 tot 18:00 uur. Internationale vliegverbindingen, evenals de lokale infrastructuur, maken de locatie gemakkelijk bereikbaar met het vliegtuig, de auto en het openbaar vervoer.