TechniShow
door TechniShow Magazine

Finale VakkanjerWedstrijden tijdens TechniShow

9 maart 2016

Welke technische talenten mogen zich straks kampioen in hun wedstrijdvak noemen? De TechniShow is van 15 tot en met 18 maart gastheer van de VakkanjerWedstrijden 2015-2016. In de finale strijden jonge vakmensen van ROC’s en bedrijven in zeven wedstrijdvakken om de Nederlandse titel. Bezoekers van de TechniShow kunnen de toekomst van technisch Nederland live aan het werk zien in hal 7.


Aan de VakkanjerWedstrijden doen dit jaar zo’n 250 talenten mee uit de metaal-, installatie-, elektro- en koudetechniek. De beste 85 hebben zich geplaatst voor de finales. Die zijn elke wedstrijddag live te volgen via livestream.devakkanjers.nl. De nieuwe Nederlands kampioenen plaatsen zich voor EuroSkills 2016 (1-3 december, Gotenburg).

 

Doeplein

Op de ruim 1.000 m2 grote stand (07.C120) in de Jaarbeurs is vier dagen lang van alles te zien, doen en beleven. Bezoekers zien niet alleen de Vakkanjers aan het werk, maar kunnen ook zelf hun technische skills ontdekken of meten. Bijvoorbeeld met lassen, draaien of frezen in virtual reality. In de corridor naar hal 12 is bovendien een 3D-studio ingericht, waar bezoekers in 3D kunnen ontwerpen én printen.

 

Wedstrijdvakken

In de Jaarbeurs staan de volgende wedstrijdvakken op het programma: CAD-tekenen, CNC-draaien, CNC-frezen, Industriële Automatisering, Onderhoudsmontage, Plaatconstructie en Mobiele Robotica. De finale voor de overige wedstrijdvakken is van 6-8 april in het Klokgebouw in Eindhoven. Daar is op vrijdagavond 8 april ook de prijsuitreiking voor alle vakken.

 

Meer instroom

De (Junior) VakkanjerWedstrijden zijn een activiteit van TechniekTalent.nu, een samenwerkingsverband van technische sectoren, in opdracht van werknemers- en werkgeversorganisaties. Met de (Junior) VakkanjerWedstrijden wil TechniekTalent.nu de vaktrots, het vakmanschap en de instroom van jonge technici stimuleren. Meer weten? Kijk op www.devakkanjers.nl.Volg de Vakkanjers ook via www.facebook.com/vakkanjers voor de laatste updates, foto’s en video’s.