Nieuws
door TechniShow Magazine

Formnext breidt procesketen voor additive manufacturing verder uit

7 oktober 2019

Met de verdere uitbreiding van de procesketen en een groot aantal speciale onderwerpen, groeit de Formnext voor het vijfde jaar op rij en verstevigt het haar positie als 's werelds toonaangevende vakbeurs voor additive manufacturing (AM). Eind september 2019 hadden al meer dan 740 exposanten zich geregistreerd, wat betekent dat Formnext het totale aantal van het voorgaande jaar zes weken vóór het begin van de beurs met 17 procent heeft overschreden.

"Met een breed scala aan oplossingen, evenals gevestigde en volledig nieuwe speciale onderwerpen, is Formnext 2019 opnieuw de wereldwijde benchmark voor AM en moderne industriële productietechniek," zei Sascha F. Wenzler, vice-president, Mesago Messe Frankfurt. Of het nu gaat om software, digitalisering, voorbewerking, AM-productieoplossingen, nabewerking, oppervlaktebewerking of kwaliteitsborging en meettechnologie - het is van 19 t/m 22 november allemaal te zien tijden de Formnext in Frankfurt.

Op Formnext 2019 presenteren exposanten uit 34 landen zich. Marktleiders zoals 3D Systems, Additive Industries, Arburg, BigRep, Carbon, Desktop Metal, DMG Mori, Envisiontec, EOS, ExOne, Farsoon, Formlabs, GE, HP, Keyence, Markforged, Materialise, Matsuura, Prodways, Renishaw, Ricoh, Siemens, Sisma, SLM Solutions, Stratasys, Trump, Voxeljet, XJet en nog veel meer bedrijven van over de hele wereld zijn aanwezig.

 

Procesketen blijft groeien

Formnext groeit langs de hele procesketen. Onder de nieuwe exposanten zijn internationaal actieve bedrijven zoals 3M Advanced Materials, Bosch Rexroth, Covestro, Evonik, Mitsubishi, Thyssenkrupp Materials en Xerox, die hun oplossingen voor AM zullen presenteren. Daarnaast zijn tal van jonge en innovatieve bedrijven van over de hele wereld vertegenwoordigd, evenals traditionele middelgrote bedrijven. Naast tal van ontwikkelingen op het gebied van de industrialisatie van additieve productie, komen plastic materialen steeds meer terug in de focus van de industrie. Dit is enerzijds te danken aan nieuwe productiemethoden, een significante verbetering van de prestaties van de systemen en nieuwe materiaalontwikkelingen zoals hoge temperatuur en composietmaterialen. Dit opent nieuwe toepassingen die metalen componenten gedeeltelijk kunnen vervangen. Het gebied van nabewerking, dat van doorslaggevend belang is voor de industriële ontwikkeling van additieve productie, vertoont ook een sterke impuls. "Tal van bedrijven uit traditionele industriële sectoren hebben hier de marktkansen aangegrepen en zeer opwindende producten en technologieën ontwikkeld", zegt Sascha F. Wenzler.