Productnieuws
door TechniShow Magazine

Gasparini introduceert instapmodel X-Press EASY

14 juni 2016

5 Jaar na de introductie van de X-Press serie afkantpersen, introduceert de Italiaanse fabrikant van plaatbewerkingsmachines Gasparini, de X-Press Easy. Gasparini, dat de focus steeds meer richt op de ontwikkeling en bouw van scharen en afkantpersen, wil met de X-Press serie een grotere doelgroep bereiken. De ontwikkeling van een instapmodel, afgeleid van de X-Press lag daarom het meest voor de hand.

 

Met de X-Press Easy brengt Gasparini een afkantpers op de markt met minder complexe features maar wel met inzet van dezelfde hoogwaardige componenten, zoals Bosch-Rexroth hydrauliek, Heidenhain lineaire encoders, lineaire geleidingen van Bosch en borsteloze aandrijfcomponenten van Panasonic. Gasparini wil zo een betrouwbare kwaliteitsmachine bieden voor de dagelijkse buigwerkzaamheden.

 

Gebruiksvriendelijkheid

Met het draadloos uitgevoerde voetpedaal en functies die met een afstandbediening instelbaar zijn, weet Gasparini de benodigde bekabeling rondom de machine sterk te reduceren en de gebruiksvriendelijkheid te verhogen.

Verder is de X-Press EASY uitgevoerd met een Delem DA-58 CNC-besturing; een eenvoudigere uitvoering van de DA66T, maar wel uitgevoerd met een touchscreen. Optioneel levert Gasparini voor de X-Press Easy ook software om de afkantpers offline te kunnen programmeren.

 

Doordachte strategie

Metall, die verkoop en service voor de Gasparini machines in Nederland verzorgd, ziet vooral markt voor de X-Press EASY bij plaatbewerkingsbedrijven die naar een wat hoger kwaliteitsniveau willen. “Gasparini heeft de organisatie inmiddels zeer goed op orde, met een goed doordachte strategie, waarmee de fabrikant zich afzet tegen de prijsvechtersmarkt. Dat maken ze waar met een perfecte service en machines die ze geheel naar klantenwens kunnen bouwen,” aldus Hendrik Wijngaard van Metall.