Nieuws
door TechniShow Magazine

Genomineerden OOM-Award 2016 bekend

28 juli 2016

Dijkstaal BV uit Maassluis, Mechanisatiecentrum Flakkee uit Stad aan ‘t Haringvliet en Van der Ende Pompen uit Maasdijk zijn genomineerd voor de OOM-Award. Dat is een prijs voor het meest actieve scholingsbedrijf van de regio Zuid-Holland.

 

In Zuid-Holland zijn zo’n 2300 metaalbedrijven actief. Sinds 2013 kiest OOM daaruit jaarlijks het beste scholingsbedrijf; een bedrijf dat een voorbeeld is voor de sector als het gaat om de opleiding en ontwikkeling van medewerkers en de begeleiding van leerlingen.

De genomineerden zijn geselecteerd op basis van de investering in opleiding en ontwikkeling die zij in 2015 hebben gedaan en het aantal stagiairs en leerlingen dat zij succesvol hebben begeleid. Dat gebeurde door de regiomanagers Maarten van het Schip en Pieter Langeveld, die allebei actief zijn in Zuid-Holland.

Pieter Langeveld: ‘Wat opviel, toen we al die cijfers bekeken? Er is een vrij harde kern van bedrijven die steeds terugkomen in de top van de meest scholingsactieve bedrijven in de regio. En: al is de opleiding van praktijkopleiders niet meer verplicht, we zagen in 2015 toch een grote toename van het aantal aanvragen. Ook cursussen op gebied van communicatie en samenwerking werden vaker aangevraagd; competenties die steeds belangrijker worden gevonden.’

 

Opleidingsbeleid

De drie bedrijven die kans maken op de OOM-Award 2016, zijn achtereenvolgens Dijkstaal BV uit Maassluis, Mechanisatiecentrum Flakkee uit Stad aan ‘t Haringvliet en Van der Ende Pompen uit Maasdijk. Jan van Dijk, directeur van Dijkstaal: ‘Super, dat we genomineerd zijn! Een kroon op ons opleidingsbeleid, waarvoor mijn dochter en mede-eigenaar Lisette zich enorm heeft ingespannen. En bovenal een eerbetoon aan onze medewerkers. Zij begrijpen dat opleiding toegevoegde waarde geeft, waarmee je je als bedrijf in de markt kunt handhaven. We investeren graag in hun opleiding, want personeel is ons kostbaarste bezit.’

Alle genomineerde bedrijven worden binnenkort bezocht door een vakjury, bestaande uit Jos Voets, directeur van Voets Tractoren en winnaar van de OOM-Award 2015, José Leenders, bestuurslid van OOM en Laura van Zuilen, directeur van Vape BV en lid van het districtsbestuur Zuid-Holland van de Koninklijke Metaalunie. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de jaarvergadering van district Zuid-Holland van de Metaalunie op 30 september, die zal plaatsvinden op een schip van Stena Line in Hoek van Holland.