Nieuws
door TechniShow Magazine

Groot vijfassig verspanen op open huis Spinner

17 juli 2017

Eind juni presenteerde Spinner in Sauerlach (D) tijdens drukbezocht open huis een nieuw vijfassig bewerkingscentrum. De VC1650-5A heeft een groot werkbereik. De maximale werkstukafmeting die in één opspanning 5-assig bewerkt kan worden is Ø900 x 700 mm.

De VC1650-5A kenmerkt zich door een stabiele opbouw met hoge spindelvermogens in zowel SK50/HSK100 klasse als SK40/HSK63 klasse. De machine is standaard uitgerust met een groot magazijn gereedschappen. De SK50 klasse bevat 96 gereedschappen en de SK40 zelfs met 138 gereedschappen. Door de doordachte plaatsing van de zwenkkop kent de machine een minimaal zwenkverlies. Bovendien heeft de machine het grootste werkbereik in haar klasse. De machine heeft door het gepatenteerde afdekkingssysteem voor de geleidingen een geringe plaats behoefte. Spinner heeft aangegeven dat de eerste tien machines tegen een gunstige prijsstelling worden aangeboden.

 

Open huis

Spinner kijkt terug op een druk bezocht, geslaagd evenement. Vooraf hadden zich 350 bedrijven aangemeld, waaronder ook een aantal uit de Benelux. Uiteindelijk bezochten ruim 500 bezoekers, verdeeld over twee dagen, de open dagen. Spinner bouwt jaarlijks ruim 1.200 machines. Ongeveer de helft hiervan zijn freesmachines, waarvan 350 vijfassige machines.