Nieuws
door TechniShow Magazine

Hans Blomen (Limas CNC): verbreding en innovaties zijn onontbeerlijk

14 september 2020

Tijdens de corona-crisis denkt Hans Blomen van Limas CNC dat verbreding en innovaties onontbeerlijk zijn. Zo ziet hij meer machines voor compleetbewerking, met bijvoorbeeld frezen in een draaicentrum en andersom. “We leveren een proces”

 

“Door de lange levertijden vorig jaar hebben we nog een flinke overloop nu. Projecten worden opgeleverd. Zo hebben we onlangs een grote 5-asser voor volumeverspaning mogen bezorgen. Daarnaast leveren we nu in Venlo bij een klant een speciaalmachine met een zwenkbaar bed over vijf meter, in twee delen zwenkbaar. Zo'n machine voor hoogwaardige profielen zijn voor ons de krenten in de pap”, zegt Blomen.

Hij geeft aan dat zijn bedrijf zich minder richt op massa-producten. Volgens hem is de draaimarkt grotendeels verdeeld: als een bedrijf tien draaicentra heeft van merk X komt daar niet ineens een draaimachine van merk Y tussen. “Wij zoeken het juist is hoogprecisiedraaien en compleetbewerken. Je ziet dat bijvoorbeeld frezen in een draaicentrum en andersom vaker gebeurt, gekoppeld aan automatisering. Mede door de ontwikkelingen in de halfgeleiderindustrie is er meer vraag naar machines voor grote complexe delen. Hier proberen wij op in te spelen.

Daarnaast levert Limas CNC meer software-oplossingen. Zo is men met een softwarepakket bezig voor procesbewaking. Met name het bewaken van de spindel, temperatuur, trilling en overbelasting en standtijdbewaking van gereedschappen. “We bieden meer en meer procesbewaking ingebed in de machines. Via ons merk Spinner leveren we complete turnkey-projecten op. En eigenlijk leveren we daarmee niet alleen een machine, maar een heel proces voor de klant.”