Productnieuws
door TechniShow Magazine

Heller lanceert horizontaal, 5 assige bewerkingscentrum; HF-3500 en HF5500

4 juli 2016

Heller komt met een uitbreiding op het bestaande programma van horizontale 3-,4-, en 5-assige bewerkingscentrums, met een nieuwe horizontale 5 asser. Anders als bij de FP-serie, waarbij een gestuurde freeskop gebruikt wordt, is deze nieuwe machine met een horizontale spil en een draai-zwenktafel uitgevoerd.

 

Met deze uitbreiding is er binnen het Heller programma een productieve oplossing voor een grote diversiteit aan toepassingen en productieprocessen. Met de nieuwe Heller HF-serie is het mogelijk om met 5 assen hoogdynamisch en productief te verspanen

 

 

De HF-serie heeft een vijfde as in het werkstuk voor dynamische 5 zijden- en 5 assige, simultane bewerkingen. De horizontale spil is handig voor een snelle gereedschapwissel. Er is een directe toegang tot de werkruimte, met korte afstand tot de spil. Tot slot is er een in twee richtingen dubbel zwenkbaar 24” touch-screen beeldscherm.

De 5 assige bewerkingen stellen hoge eisen aan de flexibiliteit en stabiliteit van een bewerkingscentrum. De HF is een perfecte mix van stijfheid en dynamiek. Basis hiervoor is de stijve bedconstructie. De hoge productiviteit en precisie komen voort uit de unieke machinebouw; naast het feit dat de vijfde as in de opspantafel zit, is de direct aangedreven A/B-as door een tegenlager afgesteund. Hoog nauwkeurige- en snelle bewerkingscycli zijn zo gegarandeerd.

Het toerental gaat tot 18.000 omw/min. Het vermogen loopt tot 48 kW met een bijbehorend draaimoment 354 Nm.