Productnieuws
door TechniShow Magazine

High-speed picker met veiligheids-functionaliteit

20 november 2015

De SCHUNK EGP Safety is ’s werelds eerste prestatieniveau d/SIL3-gecertificeerde elektrische kleine onderdelen grijper, met richting onafhankelijke klemkracht beveiliging, op de markt. In combinatie met een speciale veiligheidsmodule zijn de functies SOS en STO mogelijk. Als het montageproces wordt onderbroken als gevolg van een noodstop, schakelt de EGP Safety automatisch over naar een veilige stop.

 

In tegenstelling tot de bestaande oplossingen op de markt wordt de SCHUNK EGP Safety in de veilige besturingsstand continue bekrachtigd zodat gegrepen onderdelen, ook zonder mechanische klemkracht beveiliging, betrouwbaar worden vastgehouden.

Zodra de stroomvoorziening is hersteld schakelt de grijper, zonder vertraging en zonder dat het systeem opnieuw moet worden geactiveerd, terug in de normale bedrijfsstand. De SCHUNK EGP Safety wordt aangestuurd via een veiligheidsmodule en vier inductieve naderingsschakelaars.

 

Kleine onderdelen

In vergelijking met op de markt beschikbare elektrisch aangedreven kleine onderdelen grijpers scoort de SCHUNK EGP op hoge snelheid met gelijktijdig hogere klemkracht, die afhankelijk van de grootte kan worden ingesteld in twee of vier stappen. Zijn hele elektronische systeem is, om ruimte te besparen, aan de binnenzijde geїnstalleerd.

Borstelloze en dus onderhoudsvrije servomotoren en een krachtige kruisrolgeleiding

zorgen voor een hoog rendement en maken van hem een dynamische en krachtige expert voor veeleisende Pick & Place toepassingen. Omdat de SCHUNK EGP Safety is gebaseerd op het platform van de duizendmaal bewezen pneumatische kleine onderdelen grijper MPG-plus van SCHUNK, biedt hij optimale condities om bestaande systemen eenvoudig en zonder klemkracht verlies van pneumatisch op elekrisch om te zetten. Aangezien de activering via de digitale ingangen verloopt, kunnen de gebruikers in veel gevallen ook de sensoren van de SCHUNK MPG-plus op de SCHUNK EGP overdragen.

De kleine onderdelen grijper is leverbaar met of zonder de Safety functionaliteit in de maten 25, 40, 50 en 64 met vinger slag van 3 mm, 6 mm, 8 mm of 10 mm en klemkrachten van 38 N, 140 N , 215 N of 300 N. De SCHUNK EGP is geschik voor het hanteren van onderdelen met een gewicht van 0,19 kg, 0,7 kg, 1,05 kg of 1,25 kg. De sluittijd is 0,09 s, 0,22 s, 0,21 s of 0,5 s. Daarnaast is er de EGP 25 in een speciale Speed-versie met een sluittijd van slechts 0,03s en een klemkracht van 7 N.