Nieuws
door TechniShow Magazine

Hoffmann-Metalcare verbreedt leveringsprogramma met Mios excenterpersen

30 augustus 2019

Hoffmann-Metalcare heeft het leveringsprogramma excenterpersen verder kunnen versterken met de C-frame-persen van het Italiaanse bedrijf Mios, dat al meer dan 40 jaar mechanische excenterpersen produceert met vermogens van 10 t/m 105 ton. Het Hoffmann-Metalcare programma omvat daarmee een compleet pakket excenterpersen, van eenvoudige ‘instapmodellen’ tot hoogwaardige speciaaluitvoeringen.

Hoffmann-Metalcare verzorgt niet alleen de levering van Mios excenterpersen. In aanvulling daarop worden ook modificaties door het bedrijf uitgevoerd en worden service en onderhoud aan de persen uitgevoerd in Nederland en België. Zo weten klanten zich tijdens de gehele gebruiksduur van hun machine verzekerd van een partner die ze ontzorgt.

 

Drie series

Mios excenterpersen worden ingezet in een grote verscheidenheid aan omgevingen en processen, variërend van laboratoria tot productiebedrijven. De mechanische C-frame excenterpersen zijn leverbaar in drie series: FV (10, 20 en 40 ton), TV (45 ton) en TR (55, 80 en 105 ton).

De persen kennen een gestandaardiseerde stalen constructie en een as uit gelegeerd staal. De rem/koppelingcombinatie is pneumatisch uitgevoerd. Het pneumatische systeem bestaat verder uit drukregelaar, pers- en veiligheidsventiel, filter, magneetventiel met dynamische besturing en drukschakelaar. De smering verloopt centraal via een instelbare oliedosering. De machine is voorzien van besturing met programmeerbare slagenteller. 

De robuuste Mios persen zijn voorzien van PLC voor integratie van de pers in productielijnen. Uit oogpunt van geluidsproductie is de onderbouw van de persen gevuld met geluidsisolerend materiaal. De standaard aanwezige veiligheidsschermen van plexiglas in een aluminium raamwerk bieden bescherming voor de gebruiker. Om het onderhoud en de vervanging van stempels zo veel mogelijk te vereenvoudigen, kunnen de schermen volledig worden geopend zonder te worden gedemonteerd.

Gerelateerde bedrijven

Bekijk alle leden