Nieuws
door TechniShow Magazine

HP demonstreert nieuwe full-color 3D-printers tijdens roadshow

28 mei 2018

Met de introductie van een serie goedkopere full-color 3D-printers, maakte HP dit voorjaar de uitbreiding van de serie Multi Jet Fusion (MJF) 3D-printers bekend. HP zal deze 3D-printers, samen met Landré, die de HP 3D-printers in de Benelux verkoopt, tijdens een roadshow op 11 juni in het democentrum van Landré in Houten demonstreren.

De nieuwe HP Jet Fusion 500/300 full-color 3D-printers zijn industriële printers die in staat zijn om op een snelle en betaalbare manier, functionele prototypes te vervaardigen in een hoge productiekwaliteit. Hiermee maakt HP 3D-printtechnologie toegankelijk voor een bredere doelgroep. HP zet voor de nieuwe 3D-printers dezelfde, op voxel-niveau gebaseerde, HP Multi Jet Fusion technologie in als voor de Jet Fusion 3200/4200/4210 3D-productieprinters. De HP Jet Fusion 500/300 full-color 3D-printers zijn compacter gebouwd (print en processing station in één machine), werken met nieuwe materiaalsoorten (HP High Reusability CB PA 12) en ondersteunen de meest gangbare kleurbestandsformaten (OBJ, VRML en 3MF). Met beide series biedt HP nu een compleet platform voor het vervaardigen van prototypes en serieproductie.

 

10x sneller

De Jet Fusion is volgens HP een factor 10 sneller dan vergelijkbare SLS printers. Bovendien bouwen SLS printers producten op met behulp van supportmateriaal, wat moet worden gekoeld en naderhand moet worden verwijderd. Het HP systeem daarentegen is een all-in-one systeem, wat een kant en klaar product levert en daarmee minder handmatige nabewerking vraagt.

 

Minder materiaalkosten

Tot wel 80% van de poeders wordt zonder kwaliteitsverlies hergebruikt, hetgeen een flinke besparing op de materiaalkosten oplevert ten opzichte van SLS printers. Daarmee maakt HP het mogelijk onderdelen tegen lagere kosten te printen.

 

Constante kwaliteit

De HP Jet Fusion 3200/4200/4210 3D-productieprinters gebruiken herbruikbaar PA12 poeder; een sterke, multi-purpose thermoplastic, dat fijnste details in een hoge constante kwaliteit print. HP Jet Fusion 500/300 full-color 3D-printers maken gebruik van HP High Reusability CB PA 12, een nieuwe materiaalsoort met dezelfde hoge mechanische eigenschappen.

Gerelateerde bedrijven

Bekijk alle leden

Gerelateerd nieuws