Nieuws
door TechniShow Magazine

HWI Techniek viert 25-jarig jubileum

11 december 2015

‘Lange levertijden, niet flexibel qua maatvoering en duur’. Dat was begin negentiger jaren de situatie bij machine-fabrieken. Voor HWI Techniek was dat indertijd dé reden om het heft in eigen hand te nemen. Met een team van 2 medewerkers begonnen ze in 1990 met het uitvoeren van verspanende activiteiten als draaien en frezen, ten behoeve van de olie- en gasindustrie.

 

Al snel verhuisden ze naar een groter pand in Alphen aan den Rijn. Met de aankoop van een CNC-machine in 1995 zet HWI Techniek zich op de kaart. Behalve dat in die tijd sterk werd ingezet op vergaande automatisering van productie en assemblage, groeide ook het aantal key-accounts. Voldoende reden om in 2000 opnieuw te verhuizen. Ditmaal naar een pand met een oppervlak van maar liefst 1250 m2. In dit nieuwe pand wordt dan zowel de productie als het kantoor ondergebracht.

Om de concurrentie steeds een stap voor te blijven streeft HWI Techniek ernaar om regelmatig te investeren in het ‘up to date’ houden van haar machinepark. Zo komt de eerste 5-assige CNC gestuurde kotterbank in 2008, drie jaar later gevolgd door een CNC gestuurde carrousel draaibank. Het pand, waarin HWI Techniek op dit moment is gehuisvest op Magazijnweg 4, betrekken ze in 2011. Inmiddels is de onderneming dan behoorlijk gegroeid en is ruimte nodig voor verdere expansie. Dit nieuwe pand met een vloeroppervlak van maar liefst 2.800 m2 biedt die mogelijkheden.

Arjan van Deijk, de huidige directeur treedt in 2012 in de voetsporen van de voormalig directeur. Evenals zijn voorganger is ook zijn doel om het machinepark voortdurend ‘up to date’ te houden. Zo schaft hij in 2012 een ERP-systeem aan en gaat hij in 2013 voor een ISO 9001-certficering. Inmiddels is HWI Techniek een begrip in de markt. Met een team van 25 medewerkers zijn zij gespecialiseerd in hoogwaardig draaien, frezen en kotteren van zeer uiteenlopende producten, van enkelstuks tot middelgrote series. Afhankelijk van de uiteindelijke toepassing kunnen de diameters van de te vervaardigen producten variëren van 5 tot 1.500 mm.

Alle producten worden, zelfs buiten de regio, franco geleverd. Interessant te melden is dat HWI Techniek voor de offshore en de industrie eigen hogedrukfilters heeft ontwikkeld voor het ‘in line’ filteren van hydrauliek olie tot 1 micron. Dit filter, standaard uitgevoerd in RVS 316 of duplex, is beschikbaar in 3 drukklassen: te weten 430, 700 en 1000 bar. Op aanvraag is het filter ook beschikbaar in titanium of een andere hoogwaardige legering.