Nieuws
door TechniShow Magazine

IHC neemt Belgische gieterij over met Duitse partner

8 maart 2016

Koninklijke IHC neemt samen met de Duitse Dihag holding, een van de grootste gieterij groepen van Europa, de Belgische gieterij Allard-Europe over. Dihag en IHC, bouwer van schepen en equipment voor maritieme constructies, hebben een joint venture gevormd. Dihag heeft 60 procent van de aandelen, Koninklijke IHC 40 procent.

 

Allard-Europe, opgericht in 1920 en gevestigd in Turnhout, giet hoogwaardige stalen en gietijzeren stukken voor partners over de hele wereld. Het bedrijf is gespecialiseerd in enkelstuks en kleine series en produceert uit slijtvaste materialen vooral producten voor de offshore-, bagger- , scheepsbouw- en energie-industrie.

Dihag en IHC bundelen hun krachten in een aantrekkelijke markt, waar echter wel een flinke prijsdruk bestaat. “Met deze overname versterken we onze positie in Europa en breiden we ons portfolio uit”, legt Stefan Mettler, technisch directeur van Dihag Holding uit. “Door de joint venture met IHC kunnen we ons richten op nieuwe industrieën en boren we de markt voor onderzeeërs aan.”

“Dihag heeft de technische expertise van gietprocessen en is voor ons daarom de juiste partner om materialen te blijven ontwikkelen voor onze veeleisende markten”, zegt Sander Korving, directeur Supply Chain Management bij Koninklijke IHC.