Productnieuws
door TechniShow Magazine

Introductie van MTS software TopMILL en TopTURN versie 8

8 augustus 2016

Met de nieuwe virtuele machine simulatie software TopMill en TopTurn, worden instel- en programmafouten bij het opstarten van kostbare CNC machines nog effectiever voorkomen. Deze door MTS CNC Systems GmbH ontwikkelde pakketten, volgen al 25 jaar de ontwikkelingen in de Duitse machinebouw. Men is dan ook in staat alle virtuele simulaties te realiseren van eenvoudig tot complexe machines met een zeer hoge betrouwbaarheid.

 

Nieuw in de deze versie is de complete restyling van de user interface, uitbreiding van de bediening met een nieuw “look a like” Fanuc CNC machinepaneel (naar keuze). Ook de databases bieden meer templates aan, om de gereedschappen en opspanmiddelen voorraad aan te passen en toe te voegen. Ook de keuze van de machine (o.a. Haas, Hermle, Spinner, Gildemeister, Mazak, Okuma, Emco etc.) en nieuwste besturingen (w.o. Fanuc, Heidenhain, Haas, Siemens etc. ) zijn in elke combinatie mogelijk. In het bijzonder is voor 5-assige bewerkingen de programma afloop heel goed te controleren op de 3D virtuele draai-, frees-, draaifrees-, slijpmachine.

 

Simulatie

MTS software is ook een oplossing om vooraf, een volledige 3D simulatie van de product bewerking uit te voeren met het werkelijke CNC code programma. Hierna kunnen dan fouten worden gedetecteerd en gecorrigeerd. Hierna zal op de machine het risico op afkeur, breukschade, of een aanvaring op het product kunnen worden voorkomen.

Ook een praktijkopleiding met deze software is een sterke faciliteit, om eerst meer ervaring op te doen met de virtuele machine, om daarna in de werkplaats de echte CNC machines veiliger en sneller in te kunnen zetten. De software bespaart dus machinetijd en in het onderwijs geeft het de studenten ook meer ruimte om de vergelijkbare machines op school of het leerbedrijf beter te leren kennen en te benutten.