Nieuws
door TechniShow Magazine

Laagland toont vijfassige Mikron op TechniShow

28 februari 2018

De Mikron MILL P 500 U zal tijdens TechniShow gepresenteerd worden op de stand van Laagland. De hoogwaardige Mikron MILL P 500 U is een machine met vijf assen voor het vervaardigen van precisieonderdelen voor de lucht- en ruimtevaart, machinebouw, algemeen mechanische industrie en de precisie matrijzenbouw.

Het bewerkingscentrum is gebouwd op een zwaar machinebed voor een hoge stijfheid. Dankzij de robuuste en nauwkeurige assen en spindel, alsmede de tweevoudig aangedreven zwenk- en rotatietafel, zorgt de machine voor een groot verspaningsvolume met een hoge precisie van de geproduceerde onderdelen. De machine heeft een compact vloeroppervlak waardoor deze in de kleinste werkplaatsen past, waarbij de geïntegreerde automatisering een langdurige autonomie waarborgt. Dankzij de gepatenteerde automatisering met de belading via de achterkant van de machine, is het bewerkingscentrum ook inzetbaar voor manloos produceren. De machine is uitgerust met Step-Tec spil met een vermogen van 36 kW en kan werkstukken met een massa tot 600 kg verdragen. Dankzij de thermische stabiliteit en het symmetrische machineontwerp garandeert Mikron een constante machinenauwkeurigheid van twee micrometer.

 

Hydraulische compactspanners

Op de stand van Laagland is tijdens TechniShow ook een kleine primeur te vinden, namelijk de dubbelwerkende hydraulische mini-compactspanner van Roemheld. De mini-compactspanner is plaatsbesparend door het gepatenteerde bevestigingssysteem. Om de afmetingen van de spanner zo klein mogelijk te houden, vervalt bij deze spanner de gebruikelijke montageflens. Door de kleine bodyafmeting van slechts 22 mm kan de spanner op de juiste plaats worden ingebouwd. Het huis is 360° draaibaar, zodat een fijne afstelling van de positie op de opspanmal kan worden ingesteld. Doordat de spanners geen zijwaartse druk geven, is er ook geen vervorming aan het werkstuk.

Gerelateerde bedrijven

Bekijk alle leden

Gerelateerd nieuws