TechniShow
door TechniShow Magazine

Lancering van de nieuwe HALTER LoadAssistant tijdens TechniShow

7 maart 2016

Twee jaar geleden introduceerde HALTER CNC Automation wij voor het eerst de HALTER LoadAssistant® tijdens de vorige TechniShow. Inmiddels zijn al meer dan 100 systemen uitgeleverd. De reden voor dit succes: de eenvoudige bediening, de korte omsteltijden en de hoge bedrijfszekerheid. Kortom, de perfecte oplossing voor het automatisch beladen van series van 10 tot 1000 stuks.

 

Dit jaar presenteert HALTER op haar eigen stand twee modellen: de succesvolle HALTER LoadAssistant U-serie en de nieuwe HALTER LoadAssistant S-230. Deze nieuwe HALTER is voorzien van een roterend stapelsysteem en een omkeerstation. Hierdoor is het mogelijk om werkstukken tot een diameter van 230mm te stapelen en aan twee kanten te bewerken, waardoor er langer onbemand kan worden doorgewerkt met de CNC machine.

 

Zelf functionaliteiten toevoegen

De software van nieuwe HALTER LoadAssistant S-serie geeft de gebruiker bovendien de mogelijkheid om zelf allerlei functionaliteiten toe te voegen (o.a. afladen op een pallet, afbramen, wegleggen op een transportband, etc.), zonder dat dit ten koste gaat van de eenvoud van de besturing. Standaard cycli zijn altijd direct te gebruiken en vergen geen enkele kennis van robot programmering, maar met deze software kan elke gebruiker zijn individuele wensen toevoegen, zonder dat hij hiervoor een speciale applicatie hoeft aan te schaffen. Deze mogelijkheid is uniek en geeft vrijwel ieder verspanend bedrijf de gelegenheid de Halter LoadAssistant voor zijn productie in te zetten, zonder dat hiervoor een custom-made en dus kostbaar systeem behoeft te worden aangeschaft. De kracht van de Halter LoadAssistant, een standaard beladingssysteem met korte omsteltijden, blijft door deze slimme software gewaarborgd, maar geeft de gebruiker toch optimale flexibiliteit.

 

 

De HALTER testen tijdens de TechniShow

De HALTER LoadAssistant is betrouwbaar en is eenvoudig te bedienen. Kennis van robot programmering is niet nodig en een nieuwe serie instellen is een kwestie van minuten. De stand bemanning van Halter zal dit tijdens de TechniShow aantonen door continu demo’s te geven, maar stellen bezoekers ook in de gelegenheid zelf te komen testen. Hierdoor kunnen bezoekers zelf ervaren dat de HALTER LoadAssistant® veel meer productie output realiseert en dat gekwalificeerde operators niet langer hoeven te worden ingezet voor eenvoudig en repeterend beladingswerk.

 

TechniShow deal

Bedrijven die de HALTER LoadAssistant gebruiken geven aan dat deze in gemiddeld minder dan één jaar is terugverdiend. Dat verklaart waarom Halter in een korte tijd zo’n groot marktaandeel heeft veroverd en het een groot aantal herhalingsopdrachten heeft ontvangen. Recentelijk is daarom de productie sterk opgeschroefd. Deze serieproductie waarborgt niet alleen dat de HALTER LoadAssistant tegen een zeer gunstige prijs kan worden aangeboden, maar ook dat deze uit voorraad kan worden geleverd. Verspanende bedrijven die een deal willen maken op de TechniShow, kunnen dus de HALTER vrijwel direct inzetten voor het automatisch beladen van hun CNC machines.

 

Voor een afspraak tijdens de TechniShow bel met Frans Fontein (+316 317 637 54) of meldt u aan op de website van Halter CNC Automation: klik hier om u aan te melden.

Gerelateerde bedrijven

Bekijk alle leden

Gerelateerd nieuws