Nieuws
door TechniShow Magazine

Landré levert 2e Ermak Speedbend kantpers aan Belgische toeleverancier

24 november 2015

Machineleverancier Landré heeft een Ermak Speedbend 60 tons kantpers met een buiglengte van 2.000 mm geleverd aan Peter Bax bvba constructiewerken, kort over de Nederlandse grens. De levering volgde kort op de installatie van een grote 6 assen gestuurde 320 tons Ermak kantpers met een buiglengte van 6.100 mm eerder dit jaar.

 

Beide Ermak kantpersen zijn van de Speedbend serie. Deze compleet uitgevoerde serie kantpersen zijn standaard voorzien van 6-assige besturing op de Y1, Y2, X, R, Z1 en Z2 as, met hoge bewegingssnelheden in alle assen en een hoge op- en neerwaartse ijlgang van de persbalk (variërend van 140 tot 180mm/sec). Daarmee zijn de Speedbend kantpersen 2 x sneller dan reguliere kantpersen. Om die snelheid ook op de instelling van de achteraanslag bij te houden, worden AC servomotoren op de X- en R-as ingezet. Om bedienend personeel veilig met de machine te kunnen laten werken zijn deze kantpersen voorzien van het moderne Laser Safe Protection System Arcas en wordt de buigsnelheid op 10m/sec gehouden. Ook het CNC-gestuurde gemotoriseerde bombeersysteem behoort tot de standaard levering. Beide kantpersen zijn uitgerust met een Delem DA-66T 3D besturing met touchscreen bediening, dat geschikt is voor koppeling aan externe programmeersoftware.

 

De eerder geleverde Ermak kantpers met 6 m buiglengte was voor Peter Bax bvba een aanvulling op de Ermak Fiberlaser waarop de toeleverancier tot 6 m lengte kan snijden. Met de grote kantpers kan het bedrijf ook grote lengtes uit één stuk in eigen huis buigen. Peter Bax: “Ondermeer de bouw vraagt om steeds grotere lengtes, zoals geveldelen en gootstukken in één stuk. De kleinere 2.000 mm Ermak Speedbend kantpers is bedoeld voor kleinere producten, waarmee de grote kantpers zoveel mogelijk beschikbaar blijft voor de buigbewerkingen van grote werkstukken. De serviceorganisatie van Landré was voor ons overigens ook een belangrijke item dat meegewogen heeft met de leveranciers-/machinekeuze ”

Gerelateerde bedrijven

Bekijk alle leden

Gerelateerd nieuws