Nieuws
door TechniShow Magazine

LBI France investeert voor € 7,5 miljoen in haar gieterij

15 december 2015

LBI France, -Les Bronzes d’Industrie-, heeft in de afgelopen 4 jaar met een reeks van investeringen van in totaal € 7,5 miljoen in productiemogelijkheden haar koers voor de toekomst bepaald. De nieuwste aanschaf in een lange rij van investeringen is de gietmogelijkheid voor het centrifugaal-gieten van kleine afmetingen. De eerste producten zijn eind mei dit jaar met succes geproduceerd.

 

Directeur Robert Heester van Formaco Forgings & Castings in Haps, kan deze extra productiemogelijkheden alleen maar toejuichen: “Hiermee kunnen we met onze Franse partner de markt in de Benelux niet alleen voorzien van zware centrifugaal gegoten bussen tot wel uitwendig 1.000 mm en 4,5 meter lengte, dan wel gegoten ringen tot Ø 6 meter, maar nu ook van kleinere gietstukken, al dan niet bewerkt”.

LBI heeft haar hoogwaardig centrifugaal-gietproces verder geoptimaliseerd voor de productie van kleine gietdelen in de materialen RVS, speciale metaallegeringen of aluminium en is vooral geschikt voor afmetingen van 60 tot 600 mm. Er zijn hiervoor meerdere inductieovens en gasovens geïnstalleerd, alsmede 3 centrifugaal-gietmachines met de bijbehorende gereedschappen. Deze productie-unit is volledig opgezet voor de vervaardiging van gietdelen onder de beste voorwaarden met betrekking tot productievoortgang en gietkwaliteit.

 

Nieuwe productiehal

Eerder werden de mechanische bewerkingen door talrijke investeringen al verder geoptimaliseerd. Zo werd een nieuwe productiehal met een oppervlakte van 1600 m² voorzien van alle benodigde apparatuur en toebehoren. Daarbij werden de top-draaibanken van LBI in de nieuwe hal geplaatst. Bovendien werden enkele nieuwe bewerkingscentra en draaicentra aangeschaft. Hiertoe behoren ook een nieuwe carrouseldraaibank, geschikt voor delen tot Ø 4 meter, en een automatische bandzaag, zodat nu ook kleine series concurrerend kunnen worden vervaardigen. In geval van serieproductie kunnen 2 spindel-draaicentra zorgen voor een snelle, precieze en kostenvriendelijke bewerking. Hierdoor kan LBI thans voor het hele productieproces economisch werken en flexibele levertijden verwezenlijken.

Robert Heester: “Voor ons als intermediair in de Benelux betekenen de investeringen bij LBI France een verdere aanvulling op onze toch al ruime leveringsmogelijkheden op het gebied van hooggekwalificeerde smeed- en gietproducten. Hiermee kunnen we als leverancier onze klanten en afnemers in de Benelux nog beter van dienst zijn met hoogwaardige gietproducten ten behoeve van onder meer de offshore, machinebouw, scheepsbouw en pompenindustrie. Vooral de in de wereld bekende scheepsbouwers zijn trouwe afnemers van LBI: bronzen lagerbehuizingen, afdichtingsbussen, roerasbussen, en -lagers, POD-parts en componenten. LBI France is voor ons een belangrijke professionele partner, die de techniek van centrifugaal gieten en bewerken van non-ferro legeringen, RVS en speciaalstalen tot in de puntjes beheerst. Wij zijn dan ook zeer met de nieuwste investeringen in hun productiemogelijkheden ingenomen”.