Nieuws
door TechniShow Magazine

Lees de nieuwste editie van TechniShow Magazine nu online

13 april 2017

Deze week is de nieuwste editie van TechniShow Magazine verschenen. Het vakblad staat wederom boordevol actuele en interessante verhalen. Het complete magazine is vanaf nu ook online te lezen. Prima getimed met het lange paasweekend in het verschiet.

 TechniShow Magazine nummer 2 staat in het teken van opspanning en gereedschap. In het artikel 'Meer synergie en functionaliteit in opspanning' leest u over de ontwikkelingen van opspanmiddelen. Door korte levertijden, een hoge diversiteit aan producten en materialen, kostprijsreductie, efficiëntie en duurzaamheid is er momenteel een groot aanbod van spanoplossingen beschikbaar. Uit een interview met Harry Kortwijk, directeur van Schunk Intec uit Den Bosch blijkt dat vooral de vraag naar efficiëntie zorgt voor de omslag van conventionele kikkers naar universele opspanningen. “Er zijn ontzettend veel mogelijkheden in opspansystemen. Metaalbewerkers moeten zich hier meer in verdiepen om het maximale uit hun proces te kunnen halen”, vertelt Kortwijk.

 

Verspanend gereedschap

In het artikel 'Verspanend gereedschap, daar draait het om' leest u over trends in verspanende gereedschappen. Momenteel draait het in de wereld van verspanende gereedschappen om betrouwbare productieprocessen, freesstrategieën en digitalisering. Dat blijkt uit een interview met Hans Martens - productmanager frezen bij Iscar, Henry Blom - directeur van Hoffman Quality Tools en Ronny Booijink - specialist Machine Tool Solutions bij Sandvik Coromant. Ondanks dat de aanschafprijs van gereedschap in het niet valt bij de rest van alle systemen in een productieproces, kan gereedschap het proces maken of breken. En dat willen gereedschapsfabrikanten duidelijk maken.

De twee bovenstaande artikelen zijn slechts een kleine selectie uit het complete magazine. Zo leest u o.a. ook het volledige verhaal over de hardmetalen dievenbende, het nut van markeringen met de komst van Industrie 4.0, hoe je als bedrijf kan groeien door je blik te verbreden en hoe tegentrilling vibratie in de machine kan voorkomen.

Dit en meer in TechniShow Magazine nummer 2