TechniShow
door TechniShow Magazine

Limas toont snel leverbare machines van Duitse makelij

17 februari 2016

Made in Germany. Het is de noemer waaronder Limas zich dit jaar presenteert op de TechniShow. Met een oppervlak van 200 m² worden op stand 12.C086 elf machines getoond, stuk voor stuk van Duitse makelij. Veruit de meeste zijn uit voorraad of binnen enkele weken leverbaar, waarmee het bedrijf inspeelt op de huidige vraag naar snel leverbare machines.

 

De specialist op het gebied van teach-in draaimachines zal in Utrecht vertegenwoordigd zijn met een CD402 teach-in draaimachine met Siemens 840 DSL Operate besturing en een 8-voudige revolver met aangedreven gereedschappen gecombineerd met een snel wisselbaar gereedschapspansysteem op basis van nulpuntspanelementen.

 

Matec Maschinenbau

De specialist in pendelmachines en pionier op het gebied van zwenkkopmachines met verreweg het grootste aanbod hierin, heeft ervoor gekozen om in Utrecht aanwezig te zijn met een draai-freescombinatie op basis van het compact vijfassig bewerkingscentrum type 30HV/K. De machine heeft een zwenkbare freeskop en een verticale rondtafel met een diameter van 630 mm. Met een toerental van maximum 1.000 tpm. Er kan zowel gedraaid als vijfassig simultaan gefreesd worden op deze machine. In de Benelux zijn inmiddels meer dan 100 machines operationeel.

 

Spinner Werkzeugmaschinenfabrik

Spinner beschikt over drie productielocaties en behoort met 600 medewerkers en een capaciteit van meer dan 1.300 machines op jaarbasis tot de grotere Duitse machinebouwers. Spinner levert Duitse kwaliteitsmachines tegen concurerende prijzen, waarmee meteen het motto van dit Duits familiebedrijf genoemd is. Het streven is alle machinetypen uit voorraad dan wel binnen enkele weken te kunnen leveren. Spinner is in Utrecht vertegenwoordigd met maar liefst acht machines en toont daarmee een representatieve doorsnede van zijn leveringsprogramma. Het gaat om: U5-630 vijfassig bewerkingscentrum, U5-1530 vijfassig bewerkingscentrum met vaste én draaizwenktafel, VC1150 geheel nieuw ontwikkeld drie-assig bewerkingscentrum waar de status innovator aan toe is gekend, TC400 compact draaicentrum, TC 600 universele draaimachine, TTC 300 draai-freescentrum met robot en PD32 ultraprecisie draaimachine met robot.

Gerelateerde bedrijven

Bekijk alle leden