Nieuws
door TechniShow Magazine

Lintje voor vertrekkende directeur AWL-Techniek Piet Mosterd

10 december 2015

Op 1 januari 2016 treedt Piet Mosterd formeel terug als algemeen directeur van AWL. Na ruim 40 jaar werkzaam te zijn geweest voor de internationale machinebouwer uit Harderwijk, is het tijd om het stokje door te geven. Als beloning voor zijn inzet ontving Mosterd gisteren een koninklijke onderscheiding.

Tijdens een feestelijke receptie werd duidelijk welke bijdrage Mosterd heeft geleverd aan de groei en ontwikkeling van AWL in de afgelopen jaren. Daarnaast is zijn betrokkenheid bij regionale – en nationale initiatieven, waaronder De Techniek Academie, Veluwe Portaal, Platform Techniek Noordwest Veluwe, FME, NIL en het LAC, niet onopgemerkt gebleven.
Uit handen van de Burgermeester van Nunspeet, Dick van Hemmen, ontving Mosterd een Koninklijke Onderscheiding (Ridder in de Orde van Oranje-Nassau). “Piet zorgt er mede voor dat men in de provincie weet dat de Veluwe meer is dan natuur en recreatie/toerisme. Wij zijn een ‘ondernemend’ gebied, waar we niet zo houden van ‘window-dressing’, maar wel stevig inzetten op innovatie. De rol van Piet was hierin onmiskenbaar en zijn inzet is zeker gewaardeerd en opgemerkt.”
Vanaf 1 januari 2016 draagt Mosterd zijn operationele taken over aan Brand van ’t Hof, technisch directeur en medeaandeelhouder van AWL, die vanaf dat moment de functie van algemeen directeur zal uitoefenen. Zijn tomeloze inzet, passie en enthousiasme voor techniek, innovatie en technisch onderwijs blijft gelukkig behouden aangezien Piet een grote rol van betekenis blijft spelen voor en binnen AWL.
“Er staat een prachtig bedrijf met een sterke directie. Dat geeft mij de rust en het vertrouwen om nu deze stap te maken. Ik zal me blijven bezighouden met de strategie en de ontwikkelingen bij de internationale vestigingen en uiteraard met alle belangrijke initiatieven waarbij AWL betrokken is.”, aldus Mosterd.