Productnieuws
door TechniShow Magazine

LVD introduceert Strippit PL pons-laser combinatiemachine

24 september 2020

LVD introduceert de Strippit PL pons-laser combinatie, een machine die het ponsen en vormen van de ponsmachine Strippit PX of Strippit V combineert met de snelheid en veelzijdigheid van een fiberlaser. Door meerdere bewerkingen op één machine mogelijk te maken wordt ingespeeld op de vraag naar flexibele productie. Er zijn drie modellen beschikbaar: de Strippit PX 1530-L met de enkelvoudige kop en de Strippit V 1530-L thick turret en thin turret. Met de toevoeging van de Strippit PL heeft LVD het meest uitgebreide aanbod voor ponsmachines in de sector.

 

Kleine series, korte levertijden, steeds complexer wordende stukken doen de vraag naar flexibele productie stijgen. De Strippit PL pons-laser biedt twee technologieën in één machine. Minder processen, minder productietijd en minder materiaaltransport verlagen ook de kosten per stuk.

Dankzij de Strippit PL is het mogelijk complexe vormen en materiaaldiktes tot 10 mm snijden, efficiënt ponsen tot een dikte van 6,35 mm en vormen en plooien tot een lengte van 90 mm en een hoogte van 75 mm. Combinatietechnologie biedt complete stukverwerking.

In 1978 bracht Strippit de pons-lasertechnologie in de plaatbewerking op de markt. De fiberlaser heeft weinig componenten, een hoge snijsnelheid en lage onderhoudskosten, waardoor het snijden snel, accuraat en kostenefficiënt verloopt. Strippit PL is verkrijgbaar met een fiberlaserbron van 3 kW of 4 kW.

De Strippit PX ponsmachine van 20 ton met enkelvoudige kop kan ponsen, vormen, plooien en tappen, flenzen vormen tot 75 mm hoog, verzinken en graveren. Twintig indexeerbare gereedschapsstations herbergen gereedschappen van elk formaat, tot een maximale diameter van 90 mm. De Strippit V thick turret heeft een revolvercapaciteit van 48 stations. De Strippit V thin turret heeft 40 stations. Beide machines van 30 ton beschikken over vier programmeerbare auto-index-stations van 88,9 mm en zijn geschikt voor zware toepassingen.

 

Bijzonderheden:

- De machine verwerkt platen van 3048 mm x 1524 mm zonder herpositionering.

- Een grote werkstukklep van 406 mm x 1524 mm evacueert de lasergesneden stukken.

- Een systeem met tandheugelaandrijving voorkomt speling en biedt nauwkeurige positionering.

 

Automatisering zorgt voor nog meer productiviteit. LVD biedt MOVit, een uitgebreid gamma van automatiseringssystemen, met onder meer de nieuwe TAS (Tower Automation System) en WAS (Warehouse Automation System) voor uiterst configureerbare torenopslagoplossingen. Ook verkrijgbaar in het MOVit-gamma is de Compact Tower (CT-P) voor laden, lossen en opslaan van ruwe platen, restmateriaal en afgewerkte stukken.