Nieuws
door TechniShow Magazine

Machinebouwer Matec maakt doorstart

27 februari 2017

Nadat de Duitse machinebouwer Matec vorig jaar oktober faillissement aanvroeg, heeft Matec vorige week aangekondigd dat een doorstart definitief is. Het bedrijf wordt per 1 maart a.s. overgenomen door Anderson Europe. Bedrijfsactiviteiten worden op de huidige locatie in Köngen (D) voortgezet.

Anderson Europe, gevestigd in het Duitse Detmold, is ruim 20 jaar een internationale speler op het gebied van machinebouw en is onderdeel van Anderson Group; een internationaal opererende en beursgenoteerde onderneming. Matec staat sinds1992 met name bekend om de bouw van CNC bewerkingscentra, portaalmachines en frees-draaicentra die vaak worden aangepast aan specifieke klantenwensen. Matec wordt in Nederland al sinds 2002 door Limas uit Neer vertegenwoordigd. Sindsdien heeft Limas meer dan 100, voornamelijk grote vijfassige machines, in de Benelux geleverd.

 

Vertrouwen in toekomst

Op het moment dat het faillissement werd aangevraagd was de orderportfeuille van Matec nog altijd stabiel en ging de productie nog steeds door. Inmiddels is ook weer een machine verkocht aan Slijpcentrum de Rooy in Nuenen, namelijk een Matec 40HV met een werkbereik van 8.000 mm x 1.000 mm x 1.100 mm (XxYxZ). Zowel Matec als Limas zien de toekomst met veel vertrouwen tegemoet.

Gerelateerde bedrijven

Bekijk alle leden