Nieuws
door TechniShow Magazine

Makino introduceert compact en nauwkeurig D200Z bewerkingscentrum

3 mei 2017

Tijdens het jaarlijkse internationale Die & Mould Forum in Kirchheim unter Teck, lanceerde Makino een nieuw vijfassig verticaal bewerkingscentrum, de D200Z. Superieure nauwkeurigheid en oppervlaktekwaliteit, kleinstmogelijke footprint en eenvoudig te automatiseren productie zijn de belangrijkste kenmerken van de nieuwe D200Z.

Makino machines staan bekend om hun stijfheid, stabiliteit en nauwkeurigheid. De D200Z is daarop geen uitzondering met zijn robuuste bed, driepunts ondersteuning en kolom met laag zwaartepunt. De bijzondere Z-vormige configuratie van de B-as en de C-as zorgt ervoor dat het gewicht van het werkstuk weinig effect heeft, onafhankelijk van de positie en de stand. Bovendien wordt een hoge stijfheid gewaarborgd door de optimale slag en een minimale krachtenlus. In combinatie met een geavanceerde thermische regeling voor effectieve warmteafvoer, maakt de stijve machineconstructie nauwkeurig verspanen mogelijk.

 

Verhoogde productiviteit

Verhoging van de nauwkeurigheid en de oppervlaktekwaliteit is gerealiseerd zonder in te leveren op snelheid en productiviteit. Bovendien is een nulpuntspansysteem geïntegreerd in de tafel om de insteltijden te verkorten, hetgeen op zich weer leidt tot een totale doorlooptijdvermindering. De D200Z is klaar voor zowel pallet- als werkstukhandling, waarbij de robotroldeur de weg opent naar automatisering. In alle situaties blijft de voorkant vrij voor de operator. Intelligente automatiseringsoplossingen van Makino, waaronder zowel complexe systemen met zesassige robots als standaard leverbare automatiseringssystemen, kunnen eenvoudig worden geïntegreerd in de machine. Deze oplossing kan de productiviteit aanzienlijk verhogen.

De intelligente GI Smoothing functie - standaard in Makino's nieuwste Professional 6 besturing - optimaliseert de freesbaan als de CAM-toleranties te grof zijn voor soepel, simultaan vijfassig verspanen. Die PRO 6 functie elimineert zo ongewenste markeringen op de te bewerken oppervlakken, waardoor een perfecte oppervlaktekwaliteit wordt gerealiseerd.

 

Real-time botsingspreventiesysteem

De verbeterde productiviteit kan compleet worden geleverd inclusief veiligheidsmaatregelen, dankzij Collision Safe Guard, een real-time botsingspreventie systeem dat effectief is bij vijfassige toepassingen. Statistisch gezien is een crash de meest voorkomende oorzaak van schade aan de hoofdspil. De belangrijkste factoren hierbij zijn menselijke fouten bij de bediening, instelling en montage, en bij gereedschappen en opspanning - allemaal fouten die op de machine kunnen optreden. De botsingsbescherming houdt rekening met de werkelijke machinecondities om botsingen te voorkomen.

 

Ultracompacte lay-out

Het verticale bewerkingscentrum biedt X-, Y- en Z-as bewegingen van 350 x 300 x 250 mm en kan werkstukken handelen tot 300 mm diameter, 200 mm lengte en een massa tot 75 kg. En dit binnen een compacte footprint van 1.500 x 2.200 mm. De D200Z kan ingezet worden in de matrijzenbouw, de medische, optische en horloge-industrie.

Gerelateerde bedrijven

Bekijk alle leden