Productnieuws
door TechniShow Magazine

Mazak verhoogt productiviteit met geautomatiseerde CNC-draaioplossing

25 juli 2018

De nieuwe geautomatiseerde CNC-draaioplossing van Yamazaki Mazak, de Multiplex W-300Y + GL-200, kan fabrikanten helpen bij het uitvoeren van onbemande productie. Het systeem bestaat uit een twin-spindel en een dubbele gereedschapsrevolver uitgerust met een snelle portaallader.

Dankzij de uitrusting op de Multiplex W-300Y + GL-200 kunnen de eerste en tweede bewerking tegelijkertijd worden voltooid, waardoor de cyclustijden tot de helft van die van een conventioneel draaicentrum worden verkort - dit alles om kosteneffectiever en competitiever te produceren. Uitgerust met een nieuw tandheugelaandrijfsysteem voor het portaal, biedt de machine ijlgangen in de A en B-as van respectievelijk 75 m/min en 160 m/min, waardoor een vermindering van de laad- en lostijd met 25 procent wordt gerealiseerd. De GL-200 profiteert bovendien van een snelle wisseltijd voor laden en lossen van het werkstuk. Bediend door een tweepallet transportband, toegankelijk vanaf de voorkant en achterkant, kan grondstof worden bijgevuld tijdens automatische modus.

 

Gebruiksgemak

De Multiplex W-300Y + GL-200-serie is uitgerust met het SmoothG-bedieningspaneel. Om gemakkelijke bediening mogelijk te maken, kan het bedieningspaneel naar elke gewenste positie worden verplaatst. Touchscreen-functies, vergelijkbaar met een smartphone of tablet, zijn te vergelijken met gemakkelijke dialoogprogramma's voor frezen en draaien met behulp van de 3D Assist-functie om de geometrie van CAD-modellen rechtstreeks in een Mazatrol-programma te laden

Gerelateerde bedrijven

Bekijk alle leden

Gerelateerd nieuws