Nieuws
door TechniShow Magazine

Metaalgroothandelaren zoals in december gebruikelijk iets negatiever dan in november

4 januari 2016

Metaalgroothandelaren zijn zoals in december gebruikelijk iets negatiever dan in november. Dat blijkt uit de laatste meting van de Staalfederatie Branchebarometer Metaalgroothandel.

 

De situatie in de Metaalgroothandel is in december minder gunstig dan in de industrie (NEVI), schrijft de Staalfederatie. De branche ontwikkelde zich in december minder gunstig dan de Nederlandse industrie (53,4). De relatieve vlakheid van de Nevi-lijn is te verklaren met de grote verscheidenheid aan industrieën waaruit deze is opgebouwd.
De trendlijn (voor de Metaalgroothandel) toont het gemiddelde van de afgelopen 6 maanden. Metaalgroothandelaren zoals in december gebruikelijk iets negatiever dan in november. Uit de laatste meting van de Staalfederatie Branchebarometer Metaalgroothandel blijkt dat de deelnemers in de branche 'Metaalgroothandel' zoals in december gebruikelijk, iets negatiever zijn dan in november over de ontwikkeling in de branche: indexscore 44,3 versus 49,6. De branche ontwikkelde zich in december minder gunstig dan de Nederlandse industrie (53,4).