Nieuws
door TechniShow Magazine

Mikron machineserie speciaal voor bewerken grafiet

26 juli 2018

GF Machining Solutions heeft twee Mikron bewerkingsmachines ontwikkeld speciaal voor het bewerken van grafiet. De Mikron MILL S 400/500 Graphite en Mikron HSM 500 Graphite zijn met name interessant voor sectoren die grafietmallen voor glazen eindproducten en grafietelektroden vereisen. Het bewerken van grafiet biedt verschillende uitdagingen op het gebied van oppervlakteafwerking, precisie, procesbetrouwbaarheid en productiviteit. De Mikron Graphite machines helpen gebruikers om te voldoen aan de hoge verwachtingen.

Mallen van grafiet voor eindproducten van glas zijn vooral gebruikelijk in markten zoals ICT, terwijl grafietelektroden doorgaans worden gebruikt door de automobiel-, elektronische componenten-, ruimtevaart- en verpakkingssector. Met de Mikron MILL S 400/500 Graphite en HSM 500 Graphite heeft GF Machining Solutions een machineserie ontwikkeld waarmee een betere oppervlaktekwaliteit en nauwkeurigheid te verkrijgen is. Processtabiliteit, kwaliteit en productiviteit op de werkvloer zijn essentieel voor de productie van de grafietvormen die het glas vormen voor de huidige snel bewegende ICT-sector en automobielindustrie. Nieuwe producten, zoals touchscreens, vereisen gegoten glas en zorgen voor een toenemende behoefte aan bewerkte grafietvormen. Grafietvormproductie voor glazen eindproducten biedt specifieke productie-uitdagingen. Ze vereisen een precisie van ± 5 micrometer, een Ra-oppervlakteoppervlakte van Ra 0,4 micrometer en ze moeten absoluut vrij zijn van freesmarkeringen. De MILL S 400/500 Graphite maakt dit mogelijk dankzij het intelligente thermische beheersysteem en het thermostabiele machineframe. Precisie en stabiliteit aan de gereedschapspunt wordt verzekerd door de Step-Tec HVC140 spindel, ontwikkeld voor de beste nauwkeurigheid en vloeistofdichtheid. Met een maximaal toerental van 42.000 min-1en een vermogen van 13,5 kW zorgt de spil ervoor dat grafietmallen nauwkeurig geproduceerd kunnen worden.

 

Snelle grafietproductie voor EDM

De Mikron HSM 500 Graphite en MILL S 400/500 Graphite kunnen ook gebruikt worden voor het produceren van nauwkeurige grafietelektroden die gebruikt worden voor het zinkvonken. Naarmate de doorlooptijden steeds korter worden, hebben fabrikanten steeds hogere snelheden nodig in hun productieprocessen. Precisie, flexibiliteit, hogere productiviteit en lagere kosten per elektrode zijn de directe voordelen van de geautomatiseerde en betrouwbare processen die worden geleverd door deze twee speciale grafietbewerkingsoplossingen.

Bekijk alle leden

Gerelateerd nieuws