Nieuws
door TechniShow Magazine

Negen cobotmerken op Nationale Cobot Dag

22 oktober 2019

In navolging van de eerste, succesvolle Nationale Cobot Dag vorig jaar, wordt de NCD dit jaar weer op de derde woensdag van november (20 november) gehouden. Er zijn zeker negen cobotmerken te zien die demonstreren wat ze kunnen. Met een aantal daarvan kan een bezoeker ook een minicursus cobot programmeren volgen.

Naast de cobots zijn er ook aanbieders van diverse randapparatuur dat aan en om een cobot gekoppeld kan worden. Logisch, want randapparatuur bepaalt grotendeels de applicatie waarvoor een cobot wordt ingezet. Zo zijn er o.a. diverse visionsystemen en grippers om te bekijken.

 

Programma NCD

Naast de workshops cobot programmeren, worden er de hele dag case studies gepresenteerd door organisaties die een cobot in gebruik hebben. Ze vertellen hoe ze tot de beslissing zijn gekomen om een (deel)taak te automatiseren via een cobot, hoe het implementatieproces is verlopen en wat hun ervaringen met het gebruik zijn.

 

Collaboratieve Robots

De Nationale Cobot Dag is vorig jaar door Olmia Robotics in het leven geroepen om de bekendheid van Collaboratieve Robots (cobots) te vergroten en daarmee de acceptatie te bevorderen. Cobots zijn de robots waar we mee samenwerken. Ze zijn veilig om naast te staan, ze zijn licht, makkelijk programmeerbaar en flexibel inzetbaar. Naast de robotarmen, zullen dit jaar ook AMR’s (Autonomous Mobile Robots – automatisch rijdende wagentjes) en een service robot aanwezig zijn.

Aanmelden voor het gratis event kan hier.