Productnieuws
door TechniShow Magazine

EMO 2017: Nieuw koelmiddel analyse-systeem van Petroline

18 september 2017

Tijdens de EMO in Hannover introduceert Petroline een nieuw koelmiddel analyse-systeem, dat communiceert met PetroFill emulsie meng- en vulsystemen. Hierdoor wordt het mogelijk om bij elke machine een vrij instelbaar navulpercentage aan emulsie toe te voegen.

 

Het nieuwe analyse-systeem (PCA Coolant Analyser) kan mobiel ingezet worden als periodiek controlemiddel voor alle machines, of gekoppeld aan één machine om direct correctief bij te vullen. Deze combinatie is autonoom inzetbaar en maakt de stap van integratie naar Industrie 4.0 verder mogelijk.

Koelemulsie bij metaalbewerking vraagt dagelijks om aandacht. Machinetanks moeten bijgevuld, mengverhoudingen gecontroleerd en gecorrigeerd, waarbij kennis en beschikbare tijd cruciaal zijn. Bij een toenemende productie output verdwijnt de aandacht voor de koelemulsies met als gevolg: stank, schimmels, bacteriën en kwaliteitsverlies. Op EMO Hannover 2017 wordt bij Petroline de oplossing gepresenteerd voor dit fenomeen. De nieuwe PetroFill automatische emulsie vulsystemen gekoppeld aan de PCA Coolant Analyser: het nieuwe emulsie analyse-systeem.

 

Besparingen

De PetroFill systemen zijn al sinds 2010 ingezet voor het automatisch navullen van machinetanks en kunnen nu ook correctief ingrijpen door metingen uit de nieuwe PCA Coolant Analyser. De meetresultaten zijn op het display direct af te lezen, zoals machinenummer, actuele mengverhouding, pH, geleidbaarheid en kunnen ook in de Cloud worden opgeslagen.

De analyse gegevens dienen als input voor het automatisch toevoeren van nieuwe emulsie met de juiste mengverhouding. Dit levert niet alleen veel tijdbesparing op ten opzichte van handmatig bijvullen, maar zorgt voor een langere levensduur van de emulsie die kan oplopen tot wel dertig procent. De PetroFill systemen zetten hiermee een grote stap vooruit in de beheersing van productiekosten en behoud van emulsie-kwaliteit.

Bekijk alle leden